Training Persoonlijk Leiderschap

Training Persoonlijk Leiderschap

Hoe kan ik mezelf ontwikkelen vanuit persoonlijk leiderschap?  

De wereld verandert snel door allerlei ontwikkelingen. Organisaties worden uitgedaagd om continue in te spelen op alle veranderingen. Dit vraagt ook wat van jou. Jouw werkzaamheden zullen in de toekomst veranderen en hoe kan je hierop anticiperen? Je weet dat verandering belangrijk is, maar je weet niet zo goed hoe je daar zelf vorm aan kunt geven en waar je mee moet beginnen. Er zijn zoveel keuzes en waar word jij nou ├ęcht gelukkig van? Waar liggen jouw talenten en hoe kun je deze invulling geven binnen de organisatie? Waar wil je jezelf in ontwikkelen en welke keuzes wil je maken? En hoe ga je persoonlijk leiderschap tonen?

Wat is persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap is een vaardigheid om jezelf te leiden. Bij persoonlijk leiderschap werken jouw passie en motivatie, overtuigingen en gedragingen optimaal samen om jouw doelen te bereiken. Het begint allemaal met zelfinzicht. Wanneer jij je bewust bent van jouw passie, talenten, waarden, kwaliteiten en ontwikkelpunten, dan wordt het makkelijker om bewuste keuzes te maken. Persoonlijk leiderschap zorgt ervoor dat je jouw doelen kunt behalen door jouw kwaliteiten en talenten optimaal te benutten.

Resultaat

Tijdens de training Persoonlijk Leiderschap leer je jezelf goed kennen. Je krijgt inzicht in je persoonlijke gedragsstijl, je drijfveren en wat jouw definitie van succes is. Je wordt je bewust van jouw kwaliteiten en talenten en hoe je deze invulling kunt geven binnen jouw organisatie. Vanuit zelfreflectie ga je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. Je leert dat je altijd zelf invloed hebt op hoe je om kunt gaan met veranderingen. Daardoor wordt het makkelijker om zelf de regie te nemen in het maken van keuzes gericht op jouw loopbaan waardoor het werk leuk blijft. Na de training heb je zelf een concreet actieplan gemaakt om mee aan de slag te gaan in de praktijk.

"Erg waardevol, je leert zoveel over jezelf. Het heeft me geholpen om de juiste keuze te maken in mijn loopbaan."

Janneke - Accountmanager MKB

Onderwerpen

Deze training wordt maatwerk gemaakt en afgestemd op de praktijksituatie. Je kunt denken aan onderstaande onderwerpen:

 • Persoonlijk leiderschap
 • De mens als ijsberg
 • Inzicht in jezelf: DISC gedrags- en drijfverenanalyse
 • Definitie van succes
 • Persoonlijke SWOT
 • Omgaan met veranderingen
 • De zones van leren en ontwikkelen
 • Bewuste keuzes maken
 • Van reactief naar proactief gedrag
 • Concrete persoonlijke acties formuleren

Wil je medewerkers helpen ontwikkelen in het nemen van persoonlijk leiderschap? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. We denken graag met je een voor een passend programma dat gericht is op duurzame inzetbaarheid en het optimaal benutten van talenten en kwaliteiten.

Meer informatie? Neem contact op!

Neem contact met ons op voor meer informatie. We denken graag met je mee over een resultaatgericht programma dat direct toepasbaar is in de praktijk.

Andere interessante trainingen

 • Training Timemanagement

  Hoe kun je effectiever omgaan met je tijd?

  Lees meer
 • Training Feedback geven en ontvangen

  Hoe kun je de onderlinge samenwerking verbeteren met feedback?

  Lees meer
Contact