Training Maak van je medewerkers ambassadeurs

Hoe draag je als organisatie ambassadeurschap uit?

Het gevoel dat een klant wel of niet bij je organisatie ervaart begint al bij het eerste contact. Jij bent hierin de belangrijkste spil. Voel je je als medewerker betrokken bij de organisatie? Kun jij je identificeren met het bedrijf? Als het antwoord op deze vragen ja is, dan zal je zien dat het gemakkelijker is om je te kunnen verplaatsen in de klant en zijn behoeften. Een gevolg is dat je daardoor beter aansluit op wat klanten echt willen en daardoor meerwaarde levert. Als je jezelf als ambassadeur gaat profileren, zal dit zich doorvertalen in enthousiaste en tevreden klanten die op hun beurt weer als ambassadeur voor jouw organisatie optreden.

Trots zijn op je organisatie

Vaak zijn mensen in organisaties zich onvoldoende bewust van het feit dat zij door hun positieve houding en gedrag echt het verschil maken voor de klant. Nuchterheid is dan wat de boventoon voert: “Het is gewoon wat we doen.” De training maak van je medewerkers ambassadeurs gaat juist over trots zijn op de organisatie. Trots betekent letterlijk: Een gevoel waardoor je wil laten zien dat je iets goed hebt gedaan of iets moois hebt. En daar is niets mis mee!

Resultaat

Tijdens de training Maak van je medewerkers ambassadeurs word je je bewust van jouw rol als ambassadeur. Je leert hoe je deze rol goed kunt invullen in het contact met potentiële en bestaande relaties. Of dat nu voor, tijdens of na werktijd is. Je weet hoe je de visie en kernwaarden als ambassadeur van de organisatie goed kunt uitdragen in houding en gedrag. Daarnaast krijg je praktische handvatten aangereikt hoe je gebruik kunt maken van jouw persoonlijke netwerk zodat je nieuwe, waardevolle relaties kunt toevoegen.

"Wat een positieve energie is er vrijgekomen! Onze medewerkers uiten hun trots en er zijn mooie initiatieven opgestart."

Yvonne - HR Manager

Onderwerpen

Deze training wordt maatwerk gemaakt en afgestemd op de praktijksituatie. Je kunt denken aan onderstaande onderwerpen:

 • Wat is een ambassadeur en wat is het niet?
 • Welk type ambassadeur ben jij?
 • Jouw kwaliteiten en valkuilen in de communicatie als ambassadeur
 • Jouw kwaliteiten benutten als ambassadeur
 • Wat maakt jou trots op jouw organisatie?
 • Houding en gedrag afstemmen op de visie en kernwaarden van de organisatie
 • Bewustwording creëren van de eigen rol als ambassadeur binnen de organisatie en het team
 • Invulling geven aan je ambassadeursrol
 • Jouw persoonlijk en authentieke pitch
 • Het promoten van activiteiten, producten of diensten
 • Klantfeedback: hoe vraag je erom en wat doe je ermee?

Wil je als organisatie meer trotsheid uitstralen? Is het gericht op het profileren van de interne of externe organisatie? We denken graag met je mee voor een passend programma. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie? Neem contact op!

Neem contact met ons op voor meer informatie. We denken graag met je mee over een resultaatgericht programma dat direct toepasbaar is in de praktijk.

Andere interessante trainingen

 • Training Doeltreffend netwerken

  Hoe haal je meer uit je netwerk?

  Lees meer
 • Training Effectiever communiceren met DISC gedragsstijlen

  Hoe kun je verbinding maken en behouden met elke gedragsstijl?

  Lees meer
Contact