Training Klantgerichtheid

Kerngroep Training & Consulting biedt verschillende trainingen op het gebied van klantgerichtheid aan. Klantgerichtheid lijkt vanzelfsprekend maar wordt door klanten vaak als onderscheidend ervaren. Gewoon goed doen is een kunst! Hoe geven uw medewerkers invulling aan klantgerichtheid in uw organisatie? In de verschillende trainingen wordt ingezoomd op vaardigheden die bijdragen aan succesvol gedrag van medewerkers in contact met klanten in de voorkomende situaties.


Vergroot de klantgerichtheid in uw organisatie

Elke medewerker levert persoonlijk een bijdrage aan klantgerichtheid. Het start met bewustwording dat achter elk handelen een klant zit. De volgende stap is het inzetten en doen. Hiervoor is het van belang dat de benodigde vaardigheden ontwikkeld worden zodat klantgericht handelen en de positieve beleving bij de klant zichtbaar en voelbaar worden. Een klantgerichte houding en het bijpassende gedrag leiden tot tevreden klanten en tevreden medewerkers.

Het aanbod in trainingen op dit vlak is dan ook divers. Welke training uw medewerker nodig heeft, hangt af van ervaring, functie en het takenpakket. Hieronder vindt u het scala aan klantgerichtheidstrainingen.

Trainingen klantgerichtheid Kerngroep Training & Consulting

Met de volgende trainingen versterkt u de competentie klantgerichtheid:

Onze trainingen zijn zowel incompany als op elke andere gewenste locatie te volgen.

 

Branchegerichte trainingen klantgerichtheid

Kerngroep Training & Consulting heeft jarenlange ervaring in verschillende branches. Wilt u er ook voor zorgen dat uw medewerkers klantgerichter wordt?  Volg dan een training op het gebied van klantgerichtheid bij Kerngroep Training & Consulting. Wij hebben ervaring binnen de volgende branches:

  • Technische sector (projectleiders, inspecteurs, engineers, accountmanagers, adviseurs);
  • Industrie;
  • Financiële dienstverlening (banken, verzekeraars, incassobureaus, accountants, financiële instellingen;
  • Woningcorporaties, Makelaardij;
  • Zorgsector, Zorg gerelateerde organisaties (consulenten, adviseurs, projectleiders, teamleiders, management);
  • Groothandelsbedrijven, Technische Groothandel;

Versterk ook uw klantgerichtheid

De trainingen van Kerngroep worden op maat gemaakt. U zult in de training uw eigen dagelijkse praktijk herkennen omdat de voorbeelden en de praktijkoefeningen vanuit uw eigen werkveld komen. Samen met u onderzoeken we de ontwikkelvraag en leggen we de door u geformuleerde doelstellingen vast. Wij zorgen er vervolgens voor dat het ontwikkelprogramma hierop naadloos aansluit. Wilt u meer weten over onze trainingen op het gebied van klantgerichtheid? Neem dan contact met ons op.

Waarom kiezen voor Kerngroep?
Focus op resultaat

Uw visie en ambities zijn voor ons de stip op de horizon. Onze interventies leveren zichtbaar resultaat in de gewenste richting.

Verrassend betrokken

Betrokken vanaf intake tot na de borging. U kunt altijd terecht voor advies of een gesprek.

Professioneel ontwikkelen

Ontwikkeling volgens bewezen methodieken en interventies door gecertificeerde professionals.

Wilt u meer weten? Bel (0481) 45 01 60
Maandag - Vrijdag 08.30 - 17.30 uur
Wie zijn u zoal voorgegaan?