Teamontwikkeling: haal het beste uit uw team

In veel organisaties wordt in teams gewerkt. Toch blijven veel mogelijkheden van een team vaak onbenut, doordat er niet wordt samengewerkt. In die samenwerking zit namelijk de sleutel tot het geheim van een succesvol team. Denk je dat jouw team meer uit zichzelf kan halen dan het momenteel doet? Hoe volwassen en succesvol is jouw team op dit moment? Werken de teamleden constructief samen aan het realiseren van de gestelde doelen? Benut het potentieel van uw team met een training teamontwikkeling van Kerngroep Training & Consulting.

Ontwikkel jouw team tot een zelfsturend team dat bestaat uit bevlogen mensen die resultaatverantwoordelijk zijn en met plezier en passie blijven leren van topprestaties. Klinkt dit als muziek in je oren? Ga dan met één van onze teamcoaches in gesprek over de mogelijkheden van teamontwikkeling.

Wanneer een training volgen op het gebied van teamontwikkeling?

Veel teams kunnen effectiever én met meer plezier werken wanneer een bepaald aspect in de samenwerking, interactie of communicatie wordt verbeterd. Teamontwikkeling kan een oplossing bieden voor o.a. de volgende knelpunten:

 • Individuele teamleden die alleen voor hun eigen doelen werken;
 • Teamleden die elkaar niet aan durven te spreken;
 • Onderliggende fricties en conflicten;
 • Teamafspraken en acties die niet worden gerealiseerd;
 • Oeverloos vergaderen en overleggen zonder tot SMART acties te komen;
 • Te veel afhankelijkheid tonen naar de leidinggevende;
 • Teamleden die geen verantwoordelijkheid durven te nemen;
 • Etc.

Herken je één of meer van de genoemde knelpunten? Dan ondersteunen onze teamcoaches je graag om deze op te lossen en daarmee de effectiviteit en het plezier van samenwerken weer zichtbaar en voelbaar te laten worden. Teamontwikkeling is een traject waarin we samen met jou én je team de doelstellingen in kaart brengen. Vanuit een gedegen analyse werken we aan een nog professioneler en volwassener team.

Trainingen aan op het gebied van teamontwikkeling:

 • Teamontwikkeling door teamcoaching: ontwikkel je team met teamcoaching. Teamcoaching zorgt voor structurele teamontwikkeling en verbetering van teamprestaties. Samen met de onze teamcoaches laten we jouw team groeien naar de gewenste doelstellingen.
 • Teamdagen / teamtraining: veel teams kunnen effectiever werken wanneer een bepaald aspect in de samenwerking, interactie of communicatie wordt verbeterd. Je bepaalt zelf het doel en resultaat van een Teamdag of Teamtraining. Een training omvat vele factoren. We houden rekening met de fase waarin het team zich bevindt en met hun capaciteiten.

Teamontwikkeling op maat

Bij de ontwikkeling van een team, gaat het altijd om maatwerk. Geen enkel team is hetzelfde, dat beseffen we ons terdege. Voor sommige teams is het bijvoorbeeld het juiste moment om te starten met intervisie, voor andere teams is dat nog te vroeg. Teamontwikkeling op maat bereiken wij door de volgende stappen:

 • intake en analyse: teamcoachvraag;
 • opstellen van een teamcoachovereenkomst;
 • stappenplan;
 • teambijeenkomsten;
 • borging & evaluatie.

Het team is en blijft verantwoordelijk voor het oppakken, uitvoeren en realiseren van de doelen in de praktijk. Daarom is elke sessie gekoppeld aan de tussenliggende periode waarin het team ‘gewoon’ werkt, samenwerkt en eigenaarschap neemt voor de acties en afspraken die tijdens de teamsessie gemaakt zijn.

Meer informatie over teamontwikkeling

Wil je meer weten over teamontwikkeling en ben je benieuwd naar de manier waarop onze teamcoaches daarbij kunnen helpen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Of vraag vrijblijvend een offerte aan. Laat jouw team ook optimaal presteren met een training van Kerngroep.

Waarom kiezen voor Kerngroep?
Focus op resultaat

Uw visie en ambities zijn voor ons de stip op de horizon. Onze interventies leveren zichtbaar resultaat in de gewenste richting.

Verrassend betrokken

Betrokken vanaf intake tot na de borging. U kunt altijd terecht voor advies of een gesprek.

Professioneel ontwikkelen

Ontwikkeling volgens bewezen methodieken en interventies door gecertificeerde professionals.

Wilt u meer weten? Bel (0481) 45 01 60
Maandag - Vrijdag 08.30 - 17.30 uur
Wie zijn u zoal voorgegaan?