Teamontwikkeling

Samenwerken in een professioneel team

Werken met professionals in een team, zegt niets over de professionaliteit van het team. De professionaliteit wordt bepaald door de wijze waarop in het team samengewerkt wordt aan het realiseren van de teamdoelstellingen. In die samenwerking zit de sleutel tot het geheim van een succesvol team. Hoe volwassen en succesvol is jouw team op dit moment? Wordt het potentieel in het team goed benut? Werkt men constructief samen aan het realiseren van doelen? Worden successen gedeeld? Worden fouten gezien als uitkomsten waar van geleerd kan worden?

Als je met jouw team de uitdaging aan wilt gaan om in de spiegel te kijken en met elkaar wilt werken aan het met plezier en passie blijven leveren van topprestaties voor de organisatie en voor de klanten, ga dan met een van onze teamcoaches in gesprek over teamontwikkeling.

 

Wanneer een training op het gebied van teamontwikkeling?

Veel teams kunnen met meer plezier en passie, effectiever werken wanneer één of meerdere aspecten in de samenwerking, interactie of communicatie wordt verbeterd. Knelpunten kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Individuele teamleden die alleen voor hun eigen doelen werken;
  • Teamleden die elkaar niet aan durven spreken;
  • Onderliggende fricties en conflicten;
  • Teamafspraken en acties die niet worden gerealiseerd;
  • Oeverloos vergaderen en overleggen zonder tot SMART acties te komen;
  • Te veel afhankelijkheid tonen naar de leidinggevende;
  • Geen verantwoordelijkheid nemen;
  • Etc.

Effectiviteit en plezier van samenwerken verhogen

Als je merkt dat jouw team ondersteuning kan gebruiken om een of meerdere knelpunten op te lossen zodat de effectiviteit en het plezier van samenwerken weer zichtbaar en voelbaar worden, kies dan voor een trainingstraject teamontwikkeling. Samen met jou en het team brengen we de doelstellingen in kaart en gaan we vanuit een gedegen analyse werken aan een nog professioneler en volwassen team.

 

Teamontwikkeling is maatwerk

Bij de ontwikkeling van een team, gaat het vooral om de inzet van het team. De teamcoach is ‘slechts’ facilitator die vanuit haar kennis en ervaring interventies inzet die bijdragen aan de doelen. Het team is en blijft verantwoordelijk voor het oppakken, uitvoeren en realiseren van de doelen in de praktijk. Daarom is elke sessie gekoppeld aan de tussenliggende periode waarin het team ‘gewoon’ werkt, samenwerkt en eigenaarschap neemt voor de acties en afspraken die tijdens de teamsessie gemaakt zijn. De teamsessies zijn enerzijds gericht op het praktisch trainen van vaardigheden die (nog) niet beheerst worden anderzijds op het coachen van het team waarbij onderliggende (belemmerende) patronen naar boven komen en effectief gemaakt worden. Bij ons is teamontwikkeling altijd maatwerk.

Meer informatie over teamontwikkeling

Wil je meer weten over teamontwikkeling en wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Laat jouw team ook beter presteren met een training van Kerngroep.

Waarom kiezen voor Kerngroep?
Focus op resultaat

Uw visie en ambities zijn voor ons de stip op de horizon. Onze interventies leveren zichtbaar resultaat in de gewenste richting.

Verrassend betrokken

Betrokken vanaf intake tot na de borging. U kunt altijd terecht voor advies of een gesprek.

Professioneel ontwikkelen

Ontwikkeling volgens bewezen methodieken en interventies door gecertificeerde professionals.

Wilt u meer weten? Bel (0481) 45 01 60
Maandag - Vrijdag 08.30 - 17.30 uur
Wie zijn u zoal voorgegaan?