Teamcoaching

Professionele samenwerking dankzij teamcoaching

Werken met professionals in een team is geen garantie voor een professioneel team. Die professionaliteit wordt namelijk voor een groot deel bepaald door de wijze van samenwerken en daarmee het samen realiseren van gezamenlijke doelstellingen. De sleutel tot het geheim van een succesvol team? Samenwerken!
Optimaliseer de samenwerking binnen jouw team door teamcoaching van Kerngroep Training & Consulting. Samen zorgen we voor structurele teamontwikkeling en verbetering van de teamprestaties met doelgerichte teamcoaching.

 

Wanneer kun je teamcoaching inzetten?

Denk je erover na om teamcoaching in te zetten voor jouw team? Teamcoaching zorgt voor structurele teamontwikkeling en verbetering van teamprestaties wanneer een team:

  • Als los zand aan elkaar hangt;
  • De aanwezige potentie onvoldoende benut of onder de maat presteert;
  • Beheerst wordt door onderliggende fricties en conflicten;
  • Binnen een korte tijd veranderingen binnen het bedrijf moet implementeren;
  • Resultaatloos vergadert en ineffectief communiceert;
  • Onvoldoende zelfsturend is.

Herkenbaar? Onze teamcoaches bieden een maatwerk oplossing voor jouw team. Zo gaan jullie allemaal met meer plezier en passie effectiever aan de slag. Ga jij de uitdaging aan met jouw team?

Onze werkwijze

Het traject van teamcoaching begint met een intake en analyse van de doelstelling van jouw team. Samen met jou en het team brengen we de doelstellingen in kaart en gaan we vanuit een gedegen analyse werken aan een nog professioneler en volwassen team.

Teambijeenkomsten

Tijdens de teambijeenkomsten maakt de teamcoach samen met het team een sterkte/ zwakte analyse. Enerzijds kijken we naar wat er al is dat het team helpt om het gewenste doel te bereiken. Anderzijds gaat het om het identificeren van wat er nog ontbreekt. Wat houdt het team tegen hun doelen te bereiken? Wat levert de huidige manier van werken precies op en wat wordt er met het huidige gedrag vermeden? Hierdoor wordt snel duidelijk wat het team nodig heeft, of nog moet leren om optimaal te gaan werken. Deze sessies worden afgewisseld met periodes waarin het team ‘gewoon’ werkt, samenwerkt en eigenaarschap neemt voor de acties en afspraken die tijdens de teambijeenkomst zijn gemaakt. Het team zelf is en blijft immers verantwoordelijk voor het oppakken, uitvoeren en realiseren van de doelen in de praktijk.

Meer informatie over teamcoaching

Het doel bepaalt de duur van het teamcoaching traject. Dit loopt van korte bijeenkomsten tot meerdaagse trainingssessies met een teamcoach waarbij telkens een ander leerpunt of thema centraal staat. Wil je meer weten over teamcoaching en de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Over Kerngroep Training & Consulting

Onze missie is het inspireren van mensen en teams binnen organisaties bij hun visie. Ons hart ligt bij het in beweging krijgen van mensen, teams en organisaties. Wij bieden diverse ontwikkelprogramma’s aan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling.

Waarom kiezen voor Kerngroep?
Focus op resultaat

Uw visie en ambities zijn voor ons de stip op de horizon. Onze interventies leveren zichtbaar resultaat in de gewenste richting.

Verrassend betrokken

Betrokken vanaf intake tot na de borging. U kunt altijd terecht voor advies of een gesprek.

Professioneel ontwikkelen

Ontwikkeling volgens bewezen methodieken en interventies door gecertificeerde professionals.

Wilt u meer weten? Bel (0481) 45 01 60
Maandag - Vrijdag 08.30 - 17.30 uur
Wie zijn u zoal voorgegaan?