Kerngroep

Teamcoaching

Kerngroep biedt professionele begeleiding en ondersteunt de groei van teams en organisaties in heel Nederland. Investeer in de ontwikkeling van jouw organisatie of team met gerichte teamcoaching.

×
teamcoaching
Versterk jouw team

Wanneer is teamcoaching geschikt?

Steeds meer professionele teams in heel Nederland maken regelmatig gebruik van externe teamcoaches. Teamcoaching biedt een structurele verbetering van teamontwikkeling en prestaties in situaties waarin een team:

 • Diverse inspanningen levert, maar nog niet de sleutel tot echte verandering heeft gevonden
 • Niet goed samenwerkt en de samenhang mist
 • Onvoldoende gebruikmaakt van het aanwezige potentieel
 • Verstoord wordt door onderliggende conflicten en problemen
 • In korte tijd ingrijpende veranderingen moet doorvoeren
 • Onproductieve vergaderingen heeft en ineffectief communiceert
 • De stap wil zetten naar zelfsturing of zelforganisatie

Met teamcoaching van Kerngroep leer je samen met jouw team optimaal te presteren, waar je in Nederland ook gevestigd bent.

Schrijf je team in

resultaat
Samen tot resultaat

Resultaat

Bij de intake bespreken we het specifieke doel van de teamcoaching, waarbij we rekening houden met de fase waarin jouw team zich bevindt en de aanwezige capaciteiten. Ons doel is om jouw team te ondersteunen bij het zetten van de volgende stap, met een focus op haalbare mogelijkheden. We identificeren de hefboom en benoemen quick wins, wat het team de motivatie geeft om vooruit te blijven gaan. Samen vooruitgang boeken is immers een waardevolle ervaring.

Tijdens onze teamcoaching sessies richten we ons op de volgende aspecten:

 • Het formuleren van gezamenlijke doelstellingen
 • Het bevorderen van interactie en open communicatie
 • Het benadrukken van het teambelang boven individueel belang
 • Het stimuleren van eigenaarschap en persoonlijke betrokkenheid

Dit resulteert in verhoogde energie, betere prestaties en meer plezier voor jouw team, ongeacht waar je in Nederland gevestigd bent.

Ontdek meer over onze trainingen

onderwerpen
Jarenlange ervaring

Onderwerpen

Tijdens teamcoaching richt het team zich op het bereiken van zijn doelen en het beantwoorden van de vraag naar teamcoaching. Het plan van aanpak dat tijdens de intake is opgesteld, staat centraal gedurende het teamcoachingstraject. Daarnaast is de teamcoach flexibel en speelt in op wat op dat moment essentieel is voor het team. Dit kan een praktijksituatie zijn, een nieuwe ontwikkeling, of een ingrijpende gebeurtenis. De kracht van Kerngroep ligt in onze aanpassingsvermogen om aan de behoeften van de groep te voldoen. Op deze manier draagt teamcoaching op een blijvende wijze bij aan de ontwikkeling van jouw team.

Naast het coachen van het team is het standaard bij Kerngroep om ook de leidinggevende te coachen als onderdeel van het traject. Wij zijn namelijk van mening dat het succes van teamontwikkeling mede afhankelijk is van de inzet en focus van de leidinggevende. Daarom zijn teamcoaching vaardigheden en leiderschap coaching onmisbaar in onze aanpak. Dit geldt voor teams in heel Nederland.

Contact

onze aanpak teamcoaching

Onze aanpak

Om de teamdoelen te bereiken, doorlopen we gezamenlijk de volgende stappen:

 1. Contractgesprek met de opdrachtgever, een of meerdere teamleden en de teamcoach.
 2. Intake met het volledige team: bespreken van de teamcoaching en het stappenplan.
 3. Samenwerken met het team: meerdere bijeenkomsten verspreid over enkele maanden.
 4. Het team gaat zowel zelfstandig als met begeleiding van de teamcoach aan de slag.
 5. Coaching van de leidinggevende.

Tussentijdse evaluatie en afronding van het traject. Dit proces geldt voor teams door heel Nederland.

Contact

branchegerichte-teamcoaching

Intake en analyse

Om inzicht te krijgen in hoe een team zichzelf beperkt, voert de teamcoach samen met het team een grondige analyse uit. Enerzijds wordt geëvalueerd welke bestaande elementen het team ondersteunen bij het bereiken van zijn doelen. Wat zijn de sterke punten van het team? Anderzijds wordt geïdentificeerd welke aspecten ontbreken of welke factoren onvoldoende aandacht krijgen. Waar ligt het struikelblok? Deze analyse onthult wat het team nodig heeft om effectief om te gaan met de huidige situatie en de context. Het resultaat van deze inspanning is de teamcoachingsvraag en een concreet stappenplan.

Tijdens de teamcoaching werkt het team gestructureerd aan het bereiken van zijn doelen en het beantwoorden van de teamcoachingsvraag. Individuen leren verantwoordelijkheid te nemen voor inhoud, procedures en processen. Ze krijgen inzicht in elkaars belemmerende en versterkende overtuigingen en ontwikkelen gedeelde normen en waarden. Dit alles wordt zichtbaar in de interactie en de onderlinge afstemming binnen het team, wat bijdraagt aan duurzame verbetering. Dit proces is toepasbaar in heel Nederland.

Contact

rol van de teamcoach

Rol van de teamcoach

De teamcoach richt zich op de dynamiek binnen het team: met een onpartijdige blik luistert en observeert zij de interactie. Ze benoemt patronen, waardoor teamleden zich bewust worden van de impact van hun denkwijze en gedrag. Het is pas wanneer individuen hun eigen bijdrage begrijpen dat ze de keuze hebben om effectief gedrag te handhaven of aanpassingen te maken waar nodig. Op deze wijze ontstaan nieuwe, doeltreffende patronen en krijgt het team inzicht in zijn potentieel. Dit draagt bij aan verbeteringen in interne of externe klantgerichtheid, werk kwaliteit, resultaten en/of onderlinge afstemming.

Om te voorkomen dat het team terugvalt in oude gewoonten, gaat het team gedurende meerdere maanden zelfstandig en met begeleiding van de teamcoach aan de slag. Het opdoen van nieuwe ervaringen en gezamenlijk leren zijn hierbij van belang. Dit proces wordt tijdens de intake besproken en het team maakt hierin keuzes. Dit geldt voor teams in heel Nederland.

Contact

duur-van-teamcoach

Duur van teamcoaching

De lengte van een teamcoachingstraject wordt bepaald door de specifieke doelen die je met jouw team wilt bereiken. Het proces van teamontwikkeling vraagt om tijd, inzet, energie en doorzettingsvermogen. Dit kan variëren van kortdurende bijeenkomsten tot meerdaagse sessies met een teamcoach, waarbij steeds verschillende leerpunten of thema’s centraal staan. Uiteraard wordt het teamcoachingstraject afgerond met een evaluatie waarbij aandacht wordt besteed aan de doelstellingen, het proces en de implementatie, ongeacht waar je in Nederland gevestigd bent.

Meer informatie over teamcoaching

De teamcoaching kan zowel op locatie binnen jouw organisatie als op elke andere gewenste locatie worden verzorgd. Wil je graag meer inzicht krijgen in de mogelijkheden en meer informatie over teamcoaching? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij staan klaar om je verder te informeren, ongeacht waar in Nederland je gevestigd bent.

Contact

teamcoaching brengt je verder

Meer weten?

Meer informatie over de communicatietrainingen van Kerngroep?

 

Bedrijven en organisaties uit andere branches zijn natuurlijk ook van harte welkom. Onze teamtrainers creëren een veilige omgeving voor de deelnemers, waardoor ze net een stapje verder durven te gaan dan zij gewend zijn te doen. Wij verzorgen communicatietrainingen zowel incompany bij jouw bedrijf als op elke andere gewenste locatie. Meer weten over de communicatietrainingen van Kerngroep? Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Contact

Interesse gewekt?

Vul onderstaand formulier in. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Kerngroep

0481 – 45 01 60
info@kerngroep.com

Ons adres
Arnhemsestraatweg 19
6881 NB Velp
Routebeschrijving

Openingstijden

* Telefonisch bereikbaar tot 17:00

Maandag 8.30-17.00
Dinsdag 8.30-17.00
Woensdag 8.30-17.00
Donderdag 8.30-17.00
Vrijdag 8.30-17.00
Zaterdag 8.30-17.00
Zondag Gesloten