Kerngroep

Teamcoaching Utrecht

Wat motiveert jou?

×
doelgerichte teamcoaching utrecht kerngroep
Structurele teamontwikkeling

Doelgerichte teamcoaching in Utrecht

Bij Kerngroep bieden we uitgebreide teamcoaching en organisatieontwikkeling aan in heel Nederland, inclusief Utrecht. Wil je jouw organisatie of team doelgericht ontwikkelen? Ontdek onze effectieve aanpak.

Wanneer zet je teamcoaching in?

Professionele teams kiezen steeds vaker voor externe teamcoaching. Dit verbetert de teamprestaties en zorgt voor duurzame ontwikkeling. Teamcoaching is ideaal wanneer een team:

• Moeite heeft met echte verandering

• Niet goed samenwerkt

• De aanwezige potentie onvoldoende benut

• Beheerst wordt door onderliggende fricties en ‘gedoe’

• Snel veranderingen moet doorvoeren

• Ineffectief vergadert en communiceert

• Een stap moet maken richting zelfsturing of zelforganisatie

• Met teamcoaching door Kerngroep leer je met jouw team optimaal presteren.

Schrijf je team in

resultaat teamcoaching kerngroep utrecht
Samen tot reultaat

Resultaat

We starten met een intake om het doel van de teamcoaching te bepalen, rekening houdend met de huidige fase en capaciteiten van het team. We richten ons op mogelijkheden, identificeren quick wins en motiveren het team voor vooruitgang. Resultaten? Energie, prestaties en plezier!

De focus van onze teamcoaching ligt op:

 • Gezamenlijke doelstelling
 • Interactie en open communicatie
 • Teambelang voor individueel belang
 • Eigenaarschap: persoonlijke bijdrage
 • Dit levert energie, resultaat en plezier op!

Ontdek meer over onze trainingen

onderwerpen teamcoaching utrecht
Duurzame teamontwikkeling

Onderwerpen

Tijdens het traject van teamcoaching focust het team op de doelen en vraagstukken die in de intakefase zijn geïdentificeerd, met het opgestelde plan als leidraad. De teamcoach speelt in op wat er op dat moment nodig is binnen het team, of dat nu te maken heeft met situaties uit de dagelijkse praktijk, nieuwe uitdagingen of specifieke gebeurtenissen. Deze flexibele aanpak onderstreept de doeltreffendheid van Kerngroep, waarmee teamcoaching structureel bijdraagt aan de ontwikkeling van het team.

Bij Kerngroep beschouwen we de coaching van leidinggevenden als een essentieel onderdeel van elk traject. De voortgang in teamontwikkeling is sterk afhankelijk van de inzet en betrokkenheid van de leidinggevende, wat het belang van competenties in teamcoaching en leiderschapsontwikkeling onderstreept.

 

Contact

werkwijze teamcoaching utrecht
Onze aanpak

Werkwijze

Om de teamdoelen te bereiken nemen we samen de volgende stappen:

 • Contractgesprek met opdrachtgever, een of meerdere teamleden en teamcoach
 • Intake met compleet team: teamcoachvraag & stappenplan
 • Werken met het team: aantal bijeenkomsten verspreid over een aantal maanden.
 • Het team gaat zowel zelfstandig als onder begeleiding van de teamcoach aan de slag.
 • Coachen van de leidinggevende
 • Boring & evaluatie

 

Contact

intake teamcoaching utrecht
Eerst kennismaken

Intake en analyse

Samen met het team analyseren we knelpunten en identificeren we wat er nodig is voor succes. Er wordt zowel gekeken naar de sterke punten die het team in staat stellen doelstellingen te realiseren als naar de ontbrekende of over het hoofd geziene elementen. Wat belemmert de voortgang? Deze analyse brengt de leerbehoeften van het team aan het licht, zodat effectief ingespeeld kan worden op de huidige situatie en de specifieke context. Het resultaat is een helder geformuleerde vraag voor de teamcoaching en een strategisch actieplan.

Gedurende het teamcoachingproces focust het team zich op het behalen van haar doelstelling. Teamleden leren verantwoordelijkheid te nemen over de inhoud, procedures en het algehele proces. Ze ontwikkelen een bewustzijn van zowel hun eigen beperkingen als hun krachten en streven naar het vaststellen van gezamenlijke normen en waarden. Deze dynamiek vindt zijn weerslag in hoe teamleden met elkaar communiceren en elkaar aanvullen.

Neem contact op

rol teamcoach utrecht
Focus op interactie

Rol van de teamcoach

De teamcoach observeert interacties en benoemt patronen, waardoor teamleden het effect van hun acties inzien en hun gedrag kunnen aanpassen. Dit geeft de teamleden inzicht in de wisselwerking tussen hun gedachten en handelingen. Met dit bewustzijn over hun rol binnen het team hebben zij de keuze om hun gedrag aan te passen. Dit stimuleert het vormen van nieuwe, effectieve gedragspatronen die het team in staat stellen hun volledige capaciteit te benutten.

Om terugval in voorgaande gewoonten te voorkomen, werkt het team, met ondersteuning van de teamcoach, gedurende enkele maanden actief aan het implementeren van nieuwe inzichten en het gemeenschappelijk en transparant verwerken van leerervaringen. Dit wordt tijdens de intake besproken, waarna het team strategische keuzes maakt voor hun ontwikkelingsproces.

Lees meer over teamontwikkeling

duur teamcoaching utrecht
Doel, proces en borging centraal

Duur van teamcoaching

De lengte van het traject varieert, afhankelijk van de doelen. Het kan gaan van korte sessies tot meerdaagse bijeenkomsten. We sluiten af met een evaluatie gericht op doelen, proces en borging. Kies voor vooruitgang met Kerngroep. Wacht niet langer en ontwikkel jouw team met onze doelgerichte teamcoaching in Utrecht.

Lees meer over persoonlijk leiderschap

kerngroep teamcoaching utrecht header

Meer weten?

Meer informatie over teamcoaching in Apeldoorn

 

De teamcoaching kan incompany plaatsvinden bij jouw organisatie in Apeldoorn, maar ook op elke andere gewenste locatie. Wil je meer weten over teamcoaching en de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Contact

Interesse gewekt?

Vul onderstaand formulier in. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Kerngroep

0481 – 45 01 60
info@kerngroep.com

Ons adres
Arnhemsestraatweg 19
6881 NB Velp
Routebeschrijving

Openingstijden

* Telefonisch bereikbaar tot 17:00

Maandag 8.30-17.00
Dinsdag 8.30-17.00
Woensdag 8.30-17.00
Donderdag 8.30-17.00
Vrijdag 8.30-17.00
Zaterdag 8.30-17.00
Zondag Gesloten