Kerngroep

Teamcoaching Nijmegen

Wat motiveert jou?

×
doelgerichte-teamcoaching-nijmegen-kerngroep
Structurele teamontwikkeling

Doelgerichte teamcoaching in Nijmegen

Kerngroep stimuleert en ondersteunt de ontwikkeling van teams en organisaties door heel Nederland, Nijmegen inbegrepen. Verrijk je organisatie of team met onze effectieve teamcoaching.

Wanneer zet je teamcoaching in?

Steeds meer professionele teams besluit een externe teamcoach in te schakelen. Teamcoaching is essentieel voor de voorturende groei van een team en voor het verbeteren van de prestaties, met name wanneer een team:

• Van alles probeert, maar de sleutel tot echte verandering nog niet gevonden heeft

• Onderlinge afstemmingen mist

• Zijn potentieel niet volledig benut

• Te maken heeft met voortdurende conflicten en problemen

• Binnen een korte tijd veel veranderingen moet implementeren

• Resultaatloos vergadert en ineffectief communiceert

• Naar grotere zelfsturing of zelforganisatie wil groeien

• Met teamcoaching door Kerngroep leer je met jouw team optimaal presteren.

Schrijf je team in

resultaat-teamcoaching-kerngroep-nijmegen
Samen tot reultaat

Resultaat

In het intakegesprek bepalen we samen het doel van de teamcoaching. We nemen de huidige fase waarin jullie team zich bevindt en de beschikbare vaardigheden in acht. Ons doel is om je team te ondersteunen bij het zetten van de volgende stap, met een focus op de mogelijkheden. We zoeken naar punten waarop een kleine inzet grote effecten kan hebben en waar snelle successen te boeken zijn, wat zorgt voor extra motivatie binnen het team. Uiteindelijk gaat er niets boven de gezamenlijke vooruitgang.

Tijdens teamcoaching werken we onder andere aan:

 • Gezamenlijke doelstelling
 • Interactie en open communicatie
 • Teambelang voor individueel belang
 • Eigenaarschap: persoonlijke bijdrage
 • Dit levert energie, resultaat en plezier op!

Ontdek meer over onze trainingen

onderwerpen-teamcoaching-nijmegen
Duurzame teamontwikkeling

Onderwerpen

Gedurende de teamcoaching richt het team zich op haar doelen en de bijbehorende coachingvragen. Het tijdens de intake samengestelde plan dient als richtlijn. Daarnaast richt de teamcoach zich op de actuele behoeften van het team, of dat nu te maken heeft met een situatie uit de praktijk, een nieuwe uitdaging of een specifieke gebeurtenis. Deze flexibiliteit in het afstemmen op de groepsbehoeften onderstreept de kracht van Kerngroep. Door deze aanpak draagt teamcoaching structureel bij aan de ontwikkeling van jouw team.

Bij Kerngroep beschouwen we de coaching van de leidinggevende als een standaard onderdeel van het traject. We zijn van mening dat het welslagen van teamontwikkeling mede afhankelijk is van de betrokkenheid en focus van de leidinggevende. Competenties in teamcoaching en de ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden zijn daarom essentieel.

 

Contact

werkwijze-teamcoaching-nijmegen
Onze aanpak

Werkwijze

Om de teamdoelen te bereiken nemen we samen de volgende stappen:

 • Contractgesprek met opdrachtgever, een of meerdere teamleden en teamcoach
 • Intake met compleet team: teamcoachvraag & stappenplan
 • Werken met het team: aantal bijeenkomsten verspreid over een aantal maanden.
 • Het team gaat zowel zelfstandig als onder begeleiding van de teamcoach aan de slag.
 • Coachen van de leidinggevende
 • Boring & evaluatie

 

Contact

intake-teamcoaching-nijmegen
Eerst kennismaken

Intake en analyse

Samen met het team voert de teamcoach een diepgaande analyse uit om te achterhalen op welke manieren het team zichzelf hindert. We bekijken zowel de sterke punten die het team al heeft en die bijdragen aan het realiseren van hun doelstellingen, als de elementen die ontbreken of onvoldoende aandacht krijgen. Wat blokkeert de vooruitgang? Dit proces verheldert de leerbehoeften van het team om om te gaan met de huidige situatie en de specifieke context. Het resultaat is een helder geformuleerde vraag voor de teamcoaching en een strategisch actieplan.

Tijdens de teamcoaching werkt het team aan het behalen van zijn doelstellingen en het beantwoorden van de coachingvraag. Teamleden ontwikkelen een gevoel van verantwoordelijkheid over de inhoud, de procedures en het gehele proces. Ze worden zich bewust van elkaars beperkende en versterkende overtuigingen en werken samen aan het opstellen van gemeenschappelijke normen en waarden. Deze dynamiek wordt zichtbaar in hun onderlinge interacties en de wijze waarop ze elkaar afstemmen.

Neem contact op

rol-teamcoach-nijmegen
Focus op interactie

Rol van de teamcoach

De teamcoach focust zich op de onderlinge interactie binnen het team. Zij sporen herhalende gedragspatronen op, wat de teamleden helpt om de invloed van hun gedachten en handelingen te begrijpen. Wanneer teamleden zich bewust worden van hun eigen inbreng, kunnen ze beslissen om hun gedrag waar nodig aan te passen of juist voort te zetten. Dit proces leidt tot de ontwikkeling van nieuwe, effectieve gedragspatronen en stelt het team in staat om zijn ware potentieel te ontdekken. Het resultaat is een verbetering in klantfocus, kwaliteit van werk, prestaties en samenwerking.

Om te voorkomen dat een team terugvalt in oude patronen, gaat het team gedurende een aantal maanden zelf, en onder begeleiding van de teamcoach, aan de slag. Nieuwe ervaringen opdoen en samen openlijk leren zijn hierbij essentieel. Tijdens de intake bespreken we dit en maakt het team hier keuzes in.

Lees meer over teamontwikkeling

duur-teamcoaching-nijmegen
Doel, proces en borging centraal

Duur van teamcoaching

De duur van een teamcoachingstraject wordt bepaalt door de doelen die je voor je team hebt gesteld. Het verbeteren van teamdynamiek vraagt om investeringen in tijd, energie, toewijding en volharding. Afhankelijk van de specifieke behoeften kan dit uiteenlopen van korte bijeenkomsten tot langdurige workshops verspreid over meerdere dagen, steeds gericht op een bepaald leerpunt of thema, geleid door een teamcoach. Elk traject wordt afgerond met een evaluatiemoment, waarbij de behaalde doelstellingen, het doorlopen proces en de toekomstige stappen besproken worden.

Lees meer over persoonlijk leiderschap

kerngroep teamcoaching nijmegen header

Meer weten?

Meer informatie over teamcoaching in Nijmegen

 

De teamcoaching kan incompany plaatsvinden bij jouw organisatie in Nijmegen, maar ook op elke andere gewenste locatie. Wil je meer weten over teamcoaching en de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Contact

Interesse gewekt?

Vul onderstaand formulier in. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Kerngroep

0481 – 45 01 60
info@kerngroep.com

Ons adres
Arnhemsestraatweg 19
6881 NB Velp
Routebeschrijving

Openingstijden

* Telefonisch bereikbaar tot 17:00

Maandag 8.30-17.00
Dinsdag 8.30-17.00
Woensdag 8.30-17.00
Donderdag 8.30-17.00
Vrijdag 8.30-17.00
Zaterdag 8.30-17.00
Zondag Gesloten