Kerngroep

Kerngroep

Teamcoaching Arnhem

Wat motiveert jou?

Ik wil meer weten
×
doelgerichte-teamcoaching-arnhem-kerngroep
Structurele teamontwikkeling

Doelgerichte teamcoaching in Arnhem

Kerngroep begeleidt en ontwikkelt teams en organisaties door het hele land, waaronder ook in Arnhem. Ontwikkel jouw organisatie of team ook met doelgerichte teamcoaching.

Wanneer zet je teamcoaching in?

Steeds meer professionele teams schakelen regelmatig een externe teamcoach in. Teamcoaching zorgt voor structurele teamontwikkeling en verbetering van teamprestaties wanneer een team:

• Van alles probeert, maar de sleutel tot echte verandering nog niet gevonden heeft

• Als los zand aan elkaar hangt

• De aanwezige potentie onvoldoende benut

• Beheerst wordt door onderliggende fricties en ‘gedoe’

• Binnen een korte tijd veel veranderingen moet implementeren

• Resultaatloos vergadert en ineffectief communiceert

• Een stap moet maken richting zelfsturing of zelforganisatie

• Met teamcoaching door Kerngroep leer je met jouw team optimaal presteren.

Schrijf je team in

resultaat-teamcoaching-kerngroep-arnhem
Samen tot reultaat

Resultaat

Tijdens de intake bespreken we wat het doel van de teamcoaching is. We houden rekening met de fase waarin het team zich bevindt en met de aanwezige capaciteiten. We helpen jouw team om een volgende stap te maken. Daarin zijn we gericht op wat er wél mogelijk is. We kijken waar de hefboom zit en welke quick wins er te behalen zijn. Dat geeft het team ook de motivatie om door te gaan. Tenslotte is niks leuker dan samen vooruit gaan.

Tijdens teamcoaching werken we onder andere aan:

 • Gezamenlijke doelstelling
 • Interactie en open communicatie
 • Teambelang voor individueel belang
 • Eigenaarschap: persoonlijke bijdrage
 • Dit levert energie, resultaat en plezier op!

Ontdek meer over onze trainingen

onderwerpen-teamcoaching-arnhem
Duurzame teamontwikkeling

Onderwerpen

Tijdens de teamcoaching werkt het team aan haar doel en aan de teamcoachvraag. Het plan van aanpak dat het team tijdens de intake maakt, staat centraal tijdens de teamcoaching. Verder werkt de teamcoach met wat er op dat moment belangrijk is voor het team. Dit kan een situatie uit de praktijk zijn, een nieuwe ontwikkeling of een ingrijpende gebeurtenis. Dat is ook de kracht van Kerngroep: onze flexibiliteit om in te spelen op de behoefte van de groep. Hierdoor draagt teamcoaching op duurzame wijze bij aan de ontwikkeling van jouw team.

Naast coaching van het team, is coaching van de leidinggevende bij Kerngroep standaard onderdeel van het traject. Het succes van teamontwikkeling is in onze optiek namelijk mede afhankelijk van de inspanning en focus van de leidinggevende. En dan zijn teamcoachvaardigheden en leiderschapscoaching onontbeerlijk.

 

Contact

werkwijze-teamcoaching-arnhem
Onze aanpak

Werkwijze

Om de teamdoelen te bereiken nemen we samen de volgende stappen:

 • Contractgesprek met opdrachtgever, een of meerdere teamleden en teamcoach
 • Intake met compleet team: teamcoachvraag & stappenplan
 • Werken met het team: aantal bijeenkomsten verspreid over een aantal maanden.
 • Het team gaat zowel zelfstandig als onder begeleiding van de teamcoach aan de slag.
 • Coachen van de leidinggevende
 • Boring & evaluatie

 

Contact

intake-teamcoaching-arnhem
Eerst kennismaken

Intake en analyse

Om in kaart te brengen hoe een team zichzelf klem zet, maakt de teamcoach samen met het team een analyse. Enerzijds wordt er gekeken naar wat er al is dat het team helpt om haar doel te bereiken. Wat heeft het team al in huis? Anderzijds gaat het om het identificeren van wat er mist of welke succesfactor te weinig aandacht krijgt. Wat is het knelpunt? Hierdoor wordt duidelijk wat het team te leren heeft om met de huidige situatie en de context om te gaan. Resultaat: teamcoachvraag en een stappenplan.

Tijdens de teamcoaching werkt het team aan haar doel en aan de teamcoachvraag. Mensen leren om eigenaarschap te tonen op inhoud, procedure en proces. Ze maken kennis met elkaars belemmerende en versterkende opvattingen en komen tot gedeelde normen en waarden. Dit alles wordt zichtbaar in de interactie en in de onderlinge afstemming.

Neem contact op

rol-teamcoach-arnhem
Focus op interactie

Rol van de teamcoach

De teamcoach focust zich op de interactie: zij luistert en kijkt naar wat er gebeurt in de interactie met een meerzijdig-partijdige blik. Zij benoemt patronen waardoor teamleden zich bewust worden van het effect van hun denken en handelen. Pas als mensen weten wat hun bijdrage is, kunnen ze een keuze maken om effectief gedrag te blijven vertonen en te veranderen wat nodig is. Op deze manier ontstaan er nieuwe, effectieve patronen en krijgt een team zicht op haar potentieel. Dit draagt bij aan een hogere interne of externe klantgerichtheid, aan de kwaliteit van het werk, de resultaten en/of aan de onderlinge afstemming.

Om te voorkomen dat een team terugvalt in oude patronen, gaat het team gedurende een aantal maanden zelf, en onder begeleiding van de teamcoach, aan de slag. Nieuwe ervaringen opdoen en samen openlijk leren zijn hierbij essentieel. Tijdens de intake bespreken we dit en maakt het team hier keuzes in.

Lees meer over teamontwikkeling

duur-teamcoaching-arnhem
Doel, proces en borging centraal

Duur van teamcoaching

De duur van een teamcoachingstraject hangt af van het doel dat je met jouw team wil bereiken. Teamontwikkeling vraagt tijd, energie, inspanning en volharding. Dit loopt van korte bijeenkomsten tot meerdaagse sessies met een teamcoach waarbij telkens een ander leerpunt of thema centraal staat. Uiteraard wordt teamcoaching afgesloten met een evaluatie waarbij doel, proces en borging centraal staan.

Lees meer over persoonlijk leiderschap

Meer weten?

Meer informatie over teamcoaching in Arnhem

 

De teamcoaching kan incompany plaatsvinden bij jouw organisatie in Arnhem, maar ook op elke andere gewenste locatie. Wil je meer weten over teamcoaching en de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Contact

Interesse gewekt?

Vul onderstaand formulier in. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Kerngroep

0481 – 45 01 60
info@kerngroep.com

Ons adres
Slenkweg 2
6684 DK Ressen
Routebeschrijving

Openingstijden

* Telefonisch bereikbaar tot 17:00

Maandag 8.30-17.00
Dinsdag 8.30-17.00
Woensdag 8.30-17.00
Donderdag 8.30-17.00
Vrijdag 8.30-17.00
Zaterdag 8.30-17.00
Zondag Gesloten