PPA

Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) bij Kerngroep Training & Consulting

Wil je ook weten of jouw (potentiële) medewerkers de juiste competenties hebben voor een (nieuwe) functie? Wordt een medewerker wel geprikkeld door de functie-inhoud en in wat voor soort omgeving komt hij het best tot zijn recht? En hoe wordt hij eigenlijk gestimuleerd en gemotiveerd?

Inzicht in individuele gedragseigenschappen

Met een PPA krijg je inzicht in de individuele gedragseigenschappen van een kandidaat. De analyse beschrijft iemands werkgedrag in de huidige situatie. Een PPA laat zien hoe mensen reageren op positieve of uitdagende werkomstandigheden en of ze dit actief of reactief doen. Deze inzichten helpen medewerkers zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Uit een DISC analyse blijkt wat iemands werksterken en mogenlijke beperkingen zijn. Op deze manier komt iemand vanuit zijn potentieel in beweging. Van daaruit werken is leuker en werkt ook sneller blijkt uit steeds meer onderzoek.

Waarom een PPA?

Kerngroep zet de PPA voor verschillende doeleinden in:

Een ontwikkelproces start vaak bij zelfinzicht, daarom kan een PPA ook onderdeel zijn van een trainingsprogramma of coachingsprogramma. De PPA is een spiegel die mensen helpt hun kwaliteiten beter te benutten en hun aandachtspunten te verbeteren. Nadat de online vragenlijst is ingevuld, ontvang je een rapport. Lees een voorbeeld van een PPA rapport. Een PPA geeft een beeld van de volgende gebieden:

  • zelfbeeld;
  • zelfmotivatie;
  • functie/ taakaccenten;
  • gedrag (onder druk);
  • en motivatoren.

Meer assessment instrumenten

Een PPA is één van de diverse assessmentinstrumenten die Kerngroep Training & Consulting inzet. Naast het gedragsprofiel kunt je vanuit een PPA aanvullende rapporten genereren, zoals een verkoop onderzoek, een management onderzoek, een leiderschapsonderzoek of een call center onderzoek. Met deze onderzoeken krijg je inzicht hoe een potentiële medewerker op de verschillende onderdelen van een job zal functioneren.

Zelfinzicht met door een Persoonlijk Profiel Analyse (PPA)

Doordat je medewerkers zelfinzicht krijgen met een PPA, kunnen zij vanuit hun eigen potentieel in beweging komen. Ditzelfde geldt voor teams. Een team valt of staat met zelfkennis is onze visie. Wil je weten hoe de Persoonlijke Profiel Analyse in jouw organisatie kan worden ingezet? Onze trainers en consultants vertellen je er graag meer over. Neem contact met ons op.

 

Waarom kiezen voor Kerngroep?
Focus op resultaat

Uw visie en ambities zijn voor ons de stip op de horizon. Onze interventies leveren zichtbaar resultaat in de gewenste richting.

Verrassend betrokken

Betrokken vanaf intake tot na de borging. U kunt altijd terecht voor advies of een gesprek.

Professioneel ontwikkelen

Ontwikkeling volgens bewezen methodieken en interventies door gecertificeerde professionals.

Wilt u meer weten? Bel (0481) 45 01 60
Maandag - Vrijdag 08.30 - 17.30 uur
Wie zijn u zoal voorgegaan?