Krijg inzicht in jouw drijfveren

Ontdek je passie met de online drijfveren training

Online drijfveren training

Krijg inzicht in wat jou motiveert en waar je energie van krijgt. Met de eendaagse online drijfveren training van Kerngroep leer je begrijpen waarom je bepaalde zaken heel leuk vindt om te doen en waarom andere dingen je juist zoveel energie kosten. Dat waar je warm voor draait en je bed voor uit komt, zijn aanwijzingen voor datgene waar je je het liefst mee bezig houdt. De tijd vliegt, je kunt er geen genoeg van krijgen en je zit lekker in je vel. Is in je dagelijks leven het tegenovergestelde waar? Ga dan op ontdekking uit en vind je passie!

Als je kennis hebt van drijfveren kun je beter snappen waarom je met de ene collega een ‘natuurlijke’ klik hebt en waarom je met die andere collega het niet zo gemakkelijk kunt vinden. Juist door elkaars drijfveren te begrijpen, kan er een betere verstandshouding ontstaan.

Wat zijn drijfveren?

Het drijfverenprofiel kent 6 verschillende drijfveren: Sociaal, Esthetisch, Individualistisch, Theoretisch, Zakelijk en Traditioneel. Met de drijfverenanalyse krijg je inzicht in de mate waarin elke drijfveer voor jou belangrijk is. Je hoogste of twee hoogste drijfveren zijn bepalend voor jouw focus en de keuzes die je maakt. Ze zijn een indicator voor jouw passie. Maar ook je lagere drijfveren zijn van belang. Juist de volgorde en hoogte zorgen voor een uniek profiel.

Kenmerken van de 6 drijfveren:

 • Sociaal – staat klaar voor anderen
 • Esthetisch – wil graag harmonie en balans
 • Individualistisch – heeft behoefte aan autonomie en vrijheid
 • Theoretisch – wil graag weten/kennis opdoen
 • Zakelijk – wil return on investment
 • Traditioneel – stelt zijn principes centraal

Drijfveren gaan over waarom je doet wat je doet. Dit is niet direct zichtbaar. Je komt hier vaak achter wanneer je iemand wat beter leert kennen. Dit werkt dus anders dan bij gedrag. Gedrag is zichtbaar en eenvoudiger te plaatsen. Drijfveren geven richting aan jouw handelen. Ze bestrijken een breed spectrum en hebben voor jou een toegevoegde waarde als je ze erkent en bewust onderdeel laat zijn van de keuzes die je maakt.

Programma online drijfveren training

De drijfveren training is online en interactief. Naast de uitleg ga je zelf aan de slag met het ontdekken van de betekenis van jouw persoonlijke drijfverenprofiel. We richten ons op zelfinzicht, inzicht in de verschillende drijfveren in het algemeen en toepassingen in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling en in samenwerking met anderen.

 • Uitleg van de drijfveren theorie en de zes drijfveren
 • Inzicht in jouw eigen drijfveren profiel: uitleg van de grafiek en toelichting op de persoonlijke analyse
 • Inzicht in eigen focus en passie
 • Energiegevers en energielekken
 • Drijfveren in combinatie met je gedragsstijl
 • Drijfveren inzetten bij personal branding
 • Drijfveren op het werk

De training is online en duurt 1 dag. We werken in vier blokken van 1,5 uur.

Wie faciliteert de training?

Kerngroep werkt al 15 jaar met drijfveren profielen. Tatsiana van Neerbos en Laura van Doorn zijn specialisten en experts in de drijfveren. Naast talloze individuele nabesprekingen en trainingen hebben we de afgelopen jaren ook veel teams wegwijs gemaakt in drijfveren. We gebruiken drijfveren in teamcoaching en in persoonlijke coaching.

Kosten online drijfveren training

De kosten voor deelname zijn € 295,- excl. BTW. Dit is inclusief een persoonlijk profiel dat je voorafgaand aan de bijeenkomst maakt en al ter beschikking hebt.

Trainingsdata

Voor de volgende data kun je je inschrijven:

 • Donderdag 9 juli 2020

Maximaal kunnen er 10 mensen deelnemen aan de online drijfveren training.

Aanmelden online drijfveren training

Wil je jezelf aanmelden voor de online drijfveren training? Klik dan op dit aanmeldingsformulier. Je ontvangt direct een ontvangstbevestiging. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie? Neem contact op!

Neem contact met ons op voor meer informatie. We denken graag met je mee over een resultaatgericht programma dat direct toepasbaar is in de praktijk.
Contact