Krijg inzicht in jouw DISC gedragsstijl

Verbeter jouw communicatie met de online DISC training

online disc training

Waarom verloopt de communicatie met de een zo gemakkelijk en met de ander zo stroef? Veel hiervan is terug te voeren op de verschillen in DISC gedragsstijlen. Mensen met dezelfde gedragsstijl vinden gemakkelijk aansluiting, omdat ze in de manier waarop ze communiceren veel in elkaar herkennen. Bij tegenoverliggende gedragsstijlen gebeurt precies het omgekeerde. Je praat langs elkaar heen, de ander begrijpt jou niet en doet niet wat jij graag zou willen. Dit kan leiden tot frustraties in de samenwerking, het mislopen van een verkoopdeal of een conflict.

Jouw DISC gedragsstijl als succesfactor

Al jaren helpen we mensen met het verbeteren van hun communicatie met behulp van de DISC methodiek. Wij zijn specialisten en experts in DISC. Tijdens onze persoonlijke coachings, trainingen en teamcoachings gebruiken we DISC vaak als basis voor het ontwikkelen van vaardigheden. Daarbij merken we dat mensen bij een stroeve communicatie de neiging hebben om alleen vanuit hun eigen gedragsstijl te reageren, waardoor de communicatie nog moeizamer verloopt. Dit is geen effectieve aanpak. De sleutel voor een effectieve communicatie zit in het herkennen van de gedragsstijl van de ander, om vervolgens jouw eigen gedragsstijl hierop af te stemmen. Met hele praktische aanpassingen in bijvoorbeeld jouw woordkeuze, vraagstelling, houding, snelheid of volume kun je het verschil maken in een soepel of stroef gesprek.

Wat is DISC?

Een DISC profiel bestaat uit vier gedragsstijlen: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformisme. Deze worden aangeduid met de vier DISC kleuren rood, geel, groen en blauw. Met de DISC gedragsanalyse krijg je inzicht in de mate waarin je elk van de vier gedragsstijlen inzet in jouw communicatie. Jouw basisstijl geeft jouw natuurlijke onbewuste stijl weer. Jouw responsstijl geeft inzicht in jouw gedragsstijlen in de werkomgeving.

Je krijgt met jouw persoonlijke DISC profiel zicht op waar je goed in bent, wat je valkuilen zijn en wat je ontwikkelmogelijkheden zijn.

Kenmerken van de vier stijlen zijn:

 • Dominantie extravert, daadkrachtig, competitief, besluitvaardig, nadrukkelijk aanwezig
 • Invloed extravert, enthousiast, hartelijk, impulsief, optimistisch
 • Stabiliteit introvert, harmonieus, zorgzaam, vriendelijk, geduldig
 • Conformisme introvert, nauwkeurig, kritisch, geordend, controlerend

Belangrijk is om je te realiseren dat je een kleur niet ‘bent’ maar ‘doet’. Je bent dus niet rood maar je gedraagt je rood (of geel, groen of blauw). Gedrag gaat namelijk over hoe je doet en zegt maar een klein beetje over wie je bent.

Bovendien heb je een eigen unieke stijl. Dat is jouw combinatie van de vier gedragsstijlen. Alle vier de kleuren komen voor in jouw profiel. De voorkeurskleuren (stijlen) zet je het meest in. De laagste kleur zet je het minst in en is het minst zichtbaar in jouw stijl.

Jouw bewuste en onbewuste stijl worden apart weergegeven in het profiel. Met dit verschil krijg je inzicht in jouw potentieel, waar je energie van krijgt en waar je op leeg loopt.

"Veel over mezelf geleerd! De oefensituaties met de trainer zijn net echt. Je leert anders kijken naar de gedragsstijlen en je gedrag daarop af te stemmen."

Sybe - ICT Consultant

Programma online DISC training

Met de eendaagse online DISC training krijg je praktische kennis en tips aangereikt waar jij in je communicatie direct je voordeel mee kunt doen. Je ontvangt een persoonlijk DISC profiel. Ook krijg je inzicht in gedragsstijlen van anderen en hoe je anderen op een effectieve manier kunt beïnvloeden. Als je kennis hebt van gedragsstijlen, kun je een ander gemakkelijker begrijpen en daardoor wordt de samenwerking prettiger.

 • Uitleg van de DISC theorie en de vier verschillende stijlen
 • Inzicht in jouw eigen DISC profiel
 • Inzicht in de eigen kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelmogelijkheden
 • Herkennen van de gedragsstijl bij anderen
 • Beïnvloeden van gedrag
 • DISC en jouw plek in het team waar jij onderdeel van bent
 • De acht verschillende DISC teamrollen
 • Praktische oefeningen en filmpjes ter illustratie

Deze eendaagse training wordt alleen incompany verzorgd.

 

Contact