Incompany Training Adviesvaardigheden

Als je regelmatig adviesgesprekken voert met klanten, zowel intern als extern, dan is het fijn als zo’n gesprek efficiënt en prettig verloopt. Hierbij is het van belang om zo snel mogelijk tot de kern van de zaak komt, zonder een gehaaste indruk te maken. Wat is de vraag achter de vraag? Wat wil de klant nu eigenlijk echt, in plaats van wat jij of je gesprekspartner denkt nodig te hebben? Wanneer je het stellen van de juiste vragen en het sturen van gesprekken beheerst, kun je je klant beter bedienen. Dat scheelt tijd en energie in de toekomst. Bij Kerngroep trainen we je hierin met de Training Adviesvaardigheden.

Groei als adviseur en verbeter de kwaliteit van het adviesgesprek

De training Adviesvaardigheden richt zich op het verder ontwikkelen van de belangrijkste gesprekstechnieken die een effectieve adviseur of consultant nodig heeft. Ben je adviseur of consultant en wil je je impact nog verder vergroten? Zie je mogelijkheden tot verbeteringen en wil je leren om op een effectieve wijze draagvlak bij andereren te creëren? Dan helpt de Training Adviesvaardigheden je hierin te ontwikkelen.

Doelen van de training Adviesvaardigheden

Deze training is bedoeld om, vanuit jouw rol als consultant of adviseur, een steviger en kwalitatief hoogwaardiger gesprekspartner te worden voor klanten. Tijdens deze training wordt er dan ook aandacht geschonken aan jouw persoonlijke gedragsstijl. Deze brengen we in kaart door het inzetten van een DISC-gedragsanalyse. Aan de hand daarvan kan je zien waar voorkeursstijl ligt, leer je de gedragsstijlen van anderen herkennen en hier in je communatie op af te stemmen. Dit stelt je in staat makkelijk aansluiting te vinden met jouw (interne) klant, de behoeften te achterhalen en hier met je advies op af te stemmen.

Wat kan je van de training verwachten?

Deze 2-daagse training is geschikt voor groepen van maximaal 10 deelnemers. Na korte uitleg van de theorie ga je zelf aan de slag. Zelf doen is namelijk de beste leerschool, zo vinden wij bij Kerngroep. Hierbij ontvang je concrete handvatten en maken wij direct de vertaling naar je dagelijkse werk. Tijdens deze training Adviesvaardigheden zullen de volgende competenties verder ontwikkeld worden:

 • Klantgerichtheid
 • Presenteren
 • Resultaatgerichtheid
 • Aanpassingsvermogen
 • Beïnvloeden en overtuigen
 • Interpersoonlijke communicatie

Na de training Adviesvaardigheden Basis:

 • Heeft u inzicht in uw eigen (basis) stijl van communiceren als adviseur
 • Herkent u de gedragsstijl van uw klant en kunt u hierop schakelen
 • Kunt u structuur aanbrengen in uw adviesgesprekken
 • Hebt u inzicht in de verschillen stappen van een adviestraject
 • Kunt u de behoeften van uw klanten beter in beeld krijgen
 • Kunt u de verwachtingen van klanten in u als adviseur beter doorgronden
 • Weet u hoe u de vertrouwensrelatie met uw klanten kunt versterken

Meer informatie over de training Adviesvaardigheden

Wil je meer weten over de training Adviesvaardigheden van Kerngroep en wat wij voor jouw team en organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag met jou de mogelijkheden. Naast de training Adviesvaardigheden, bieden wij meerdere (incompany) trainingen.

Waarom kiezen voor Kerngroep?
Focus op resultaat

Uw visie en ambities zijn voor ons de stip op de horizon. Onze interventies leveren zichtbaar resultaat in de gewenste richting.

Verrassend betrokken

Betrokken vanaf intake tot na de borging. U kunt altijd terecht voor advies of een gesprek.

Professioneel ontwikkelen

Ontwikkeling volgens bewezen methodieken en interventies door gecertificeerde professionals.

Wilt u meer weten? Bel (0481) 45 01 60
Maandag - Vrijdag 08.30 - 17.30 uur
Wie zijn u zoal voorgegaan?