Drijfverenanalyse

Krijg inzicht in wat jou motiveert

Gedrag is een stijl die iemand hanteert om de dingen die hij leuk en belangrijk vindt voor elkaar te krijgen. Kortom: het “wat”. Echter, waarom iemand doet wat hij doet, en of hij überhaupt in actie komt, heeft alles met zijn drijfveren te maken. Drijfveren bepalen in belangrijke mate door welke bril iemand naar de wereld kijkt. Als iemand zijn drijfveren kwijt kan in zijn werk, dan zet hij makkelijker een stap extra voor een organisatie. Bij Kerngroep Training & Consulting kun je terecht voor een drijfverenanalyse van jezelf of je team.

Zes drijfveren

Eduard Spranger was een Zwitserse gedragswetenschapper. In 1928 publiceerde hij zijn boek “Types of men”. Hierin classificeerde hij zes basisattitudes, ook wel drijfveren genoemd.

De zes drijfveren zijn:

  • intellectueel
  • zakelijk
  • individualistisch
  • esthetisch
  • sociaal
  • ideëel

Drijfveren voor persoonlijke ontwikkeling of teamontwikkeling

De drijfverenanalyse brengt je belangrijkste motivatoren in kaart. Waarom vertoon je dit gedrag? Wat maakt dat je in beweging komt? Vanuit welke waarden en motivatie handel je? Waar heb je een aversie tegen? Ook wordt duidelijk op welke vlakken verdere ontwikkeling mogelijk en reëel is. Over het algemeen bepalen de hoogste twee drijfveren de richting in iemands leven. Een groot voordeel is dat je met dit inzicht gericht kunt werken aan persoonlijke ontwikkeling. Ook kun je jouw bijdrage aan je team en aan de organisatie zo bewust vergroten. Ben je benieuwd hoe een drijfverenanalyse eruit ziet? Blader dan eens door dit voorbeeldrapport van een drijfverenanalyse.

Meer weten over onze drijfverenanalyse?

Wil je meer weten over wat een drijfverenanalyse of DISC gedragsanalyse voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Kerngroep en zet je persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling in een hogere versnelling.

Waarom kiezen voor Kerngroep?
Focus op resultaat

Uw visie en ambities zijn voor ons de stip op de horizon. Onze interventies leveren zichtbaar resultaat in de gewenste richting.

Verrassend betrokken

Betrokken vanaf intake tot na de borging. U kunt altijd terecht voor advies of een gesprek.

Professioneel ontwikkelen

Ontwikkeling volgens bewezen methodieken en interventies door gecertificeerde professionals.

Wilt u meer weten? Bel (0481) 45 01 60
Maandag - Vrijdag 08.30 - 17.30 uur
Wie zijn u zoal voorgegaan?