Kerngroep

Kerngroep

DISC

DISC en drijfveren gebruiken we als zelfreflectie tool voor zowel teams als individuen. Daarnaast zijn de methoden zeer geschikt voor coachings, trainingen en teamontwikkeling/coaching.

Disc training
×
disc-en-drijfveren-kerngroep
Jouw communicatiestijl en motieven

DISC en drijfveren

Wil je meer leren over jouw communicatiestijl en hoe je om kunt gaan met mensen die heel anders communiceren dan jij? Dan is onze DISC training wat voor jou. Daarnaast kun je DISC gebruiken om het communicatiepatroon van jouw team in beeld te brengen en er samen van te leren.

Een laagje dieper gaan? Dan is onze drijfveren training geschikt. Dit gaat over wat jou drijft, wat jouw belangrijkste motieven zijn. Het geeft een inkijkje in waarom je doet wat je doet.

Neem contact op

disc-kaartjes-van-training
Het DISC model

DISC

Het DISC-gedragsmodel helpt bij het begrijpen van individuele gedragsvoorkeuren en communicatiestijlen. Kerngroep werkt met DISC in diverse contexten zoals persoonlijke coaching en teamcoaching, trainingen op het gebied van communicatie, leiderschapstraining en teamontwikkeling. Het biedt inzicht in hoe mensen reageren op verschillende situaties en hoe ze effectief kunnen samenwerken en communiceren met anderen.

Meer over DISC

disc-drijfveren-profiel-kerngroep
Jouw communicatiestijl

Persoonlijk DISC profiel

De DISC methode geeft inzicht in de persoonlijke gedragsstijlen/communicatiestijlen van mensen. Het helpt bij de bewustwording van sterke punten en valkuilen in communicatie. Bovendien krijg je een beeld van welke vaardigheden je zou kunnen ontwikkelen om je communicatie gemakkelijker en effectiever te maken.

Het startpunt hiervoor is een persoonlijk DISC profiel dat je heel eenvoudig, met een persoonlijke inlog, online kunt maken. Je ontvangt kort na het invullen een volledig DISC profiel in je mail.

Een DISC profiel is een goed hulpmiddel bij persoonlijke coaching, leiderschapsontwikkeling, trainingen in communicatie zoals gesprekstechnieken, feedback, adviesvaardigheden, coachgesprekken, etc.
Met drijfveren ga je een laagje dieper: Dit gaat over wat jou drijft, wat jouw belangrijkste motieven zijn. Het geeft een inkijkje in waarom je doet wat je doet.

Bekijk voorbeeldrapport

disc-team-profiel-kerngroep
Interactiepatronen in een team

Team DISC profiel

Bij een Team DISC profiel zijn de profielen van alle teamleden samengevoegd in één plaatje. Je krijgt beeld bij de interactiepatronen van het team. Dit helpt bij het begrijpen waarom binnen het team communicatie makkelijk of juist wat lastiger gaat. De voorwaarde om een teamprofiel samen te stellen, is dat alle teamleden vooraf een persoonlijk DISC profiel hebben gemaakt.

Een team DISC profiel is helpend bij teamontwikkeling, teamcoaching of simpelweg om elkaar in het team beter te leren kennen en begrijpen.

Bekijk voorbeeldrapport

het-drijfveren-profiel-door-kerngroep
De drijfveren van Spranger

Werken met drijfveren

Drijfveren bieden waardevolle inzichten in de persoonlijke motivatie en waarden van individuen. Kerngroep gebruikt drijfveren in diverse contexten zoals teamontwikkeling, coaching, en leiderschapsprogramma’s. Door de drijfveren te begrijpen, krijg je inzicht in wat jouzelf en anderen drijft en hoe jij en anderen betrokkenheid en voldoening vinden in het werk en leven. Deze kennis kan worden gebruikt om te helpen bij het maken van weloverwogen keuzes, het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en het opbouwen van effectieve teams.

Meer over drijfveren

persoonlijk-drijfveren-profiel-door-kerngroep
Inzicht in jouw motieven

Persoonlijk drijfveren profiel

Een drijfverenprofiel maakt je bewust van welke motieven voor jou belangrijk zijn in de keuzes die je maakt of al eerder gemaakt hebt. Het maakt vaak iets wakker bij mensen omdat ze hier eerder niet bewust bij stil hebben gestaan. Door je belangrijkste drijfveren te kennen, krijg je inzicht in waarom je bijvoorbeeld goed bij een organisatie past, waarom bepaalde taken en rollen jou goed liggen óf juist minder goed liggen en waarom je soms keuzes van anderen afkeurt of juist goedkeurt. Je leert ontdekken wat je energiegevers en -vreters zijn.

Een persoonlijk drijfverenprofiel wordt vaak in combinatie met een DISC profiel gebruikt bij persoonlijke coaching en leiderschapsontwikkeling.

Bekijk voorbeeldrapport

drijfveren-profiel-team-kerngroep
Motieven in een team

De drijfveren dynamiek

De teamdynamiek kan sterk worden beïnvloed door de motieven van de individuele teamleden.

Wanneer deze verschillende drijfveren samenkomen in een team, kan het een dynamische mix creëren. Het begrijpen van de drijfveren van teamleden kan helpen bij het effectief communiceren, motiveren en samenwerken binnen het team. Door rekening te houden met de individuele drijfveren, kunnen teamleiders en teamleden beter inspelen op elkaars behoeften, talenten en motivaties, wat de teamprestaties en de onderlinge relaties kan verbeteren.

Neem contact op

Trainingen voor bedrijven

Coaching en begeleiding

Op een resultaatgerichte manier

Heb je een teamontwikkelvraag, ben je op zoek naar een training, heb je behoefte aan persoonlijke coaching of wil je een advies voor jezelf, jouw team of organisatie? We denken graag met je mee en staan altijd open voor een goed gesprek. Vul ons contactformulier in en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

Neem contact op

Interesse gewekt?

Vul onderstaand formulier in. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Kerngroep

0481 – 45 01 60
info@kerngroep.com

Ons adres
Slenkweg 2
6684 DK Ressen
Routebeschrijving

Openingstijden

* Telefonisch bereikbaar tot 17:00

Maandag 8.30-17.00
Dinsdag 8.30-17.00
Woensdag 8.30-17.00
Donderdag 8.30-17.00
Vrijdag 8.30-17.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten