Kerngroep

DISC training

Krijg inzicht in jouw DISC gedragsstijl

×
disc-training-kerngroep
DISC training

Verbeter jouw communicatie met de DISC training

Waarom verloopt de communicatie met de een zo gemakkelijk en met de ander zo stroef? Veel hiervan is terug te voeren op de verschillen in DISC gedragsstijlen. Mensen met dezelfde gedragsstijl vinden gemakkelijk aansluiting, omdat ze in de manier waarop ze communiceren veel in elkaar herkennen. Bij tegenoverliggende gedragsstijlen gebeurt precies het omgekeerde. Je praat langs elkaar heen, de ander begrijpt jou niet en doet niet wat jij graag zou willen. Dit kan leiden tot frustraties in de samenwerking, het mislopen van een verkoopdeal of een conflict.

Meer over DISC

programma-disc-training-kerngroep-lp
Ons programma

Programma DISC training

Met de eendaagse DISC training krijg je praktische kennis en tips aangereikt waar jij in je communicatie direct je voordeel mee kunt doen. Je ontvangt een persoonlijk DISC profiel. Ook krijg je inzicht in gedragsstijlen van anderen en hoe je anderen op een effectieve manier kunt beïnvloeden. Als je kennis hebt van gedragsstijlen, kun je een ander gemakkelijker begrijpen en daardoor wordt de samenwerking prettiger.

• Uitleg van de DISC theorie en de vier verschillende stijlen
• Inzicht in jouw eigen DISC profiel
• Inzicht in de eigen kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelmogelijkheden
• Herkennen van de gedragsstijl bij anderen
• Beïnvloeden van gedrag
• DISC en jouw plek in het team waar jij onderdeel van bent
• De acht verschillende DISC teamrollen
• Praktische oefeningen en filmpjes ter illustratie
• Deze eendaagse training wordt alleen incompany verzorgd.

Meer over trainingen bij Kerngroep

disc-training-gedragsstijl-kerngroep-lp
Jouw succesfactor

Jouw DISC gedragsstijl als succesfactor

Al jaren helpen we mensen met het verbeteren van hun communicatie met behulp van de DISC methodiek. Wij zijn specialisten en experts in DISC. Tijdens onze persoonlijke coachings, trainingen en teamcoachings gebruiken we DISC vaak als basis voor het ontwikkelen van vaardigheden. Daarbij merken we dat mensen bij een stroeve communicatie de neiging hebben om alleen vanuit hun eigen gedragsstijl te reageren, waardoor de communicatie nog moeizamer verloopt. Dit is geen effectieve aanpak. De sleutel voor een effectieve communicatie zit in het herkennen van de gedragsstijl van de ander, om vervolgens jouw eigen gedragsstijl hierop af te stemmen. Met hele praktische aanpassingen in bijvoorbeeld jouw woordkeuze, vraagstelling, houding, snelheid of volume kun je het verschil maken in een soepel of stroef gesprek.

Ontdek wat je met DISC kan bereiken

wat-is-disc-kerngroep-lp
De vier gedragsstijlen

Wat is DISC?

Een DISC profiel bestaat uit vier gedragsstijlen: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformisme. Deze worden aangeduid met de vier DISC kleuren rood, geel, groen en blauw. Met de DISC gedragsanalyse krijg je inzicht in de mate waarin je elk van de vier gedragsstijlen inzet in jouw communicatie. Jouw basisstijl geeft jouw natuurlijke onbewuste stijl weer. Jouw responsstijl geeft inzicht in jouw gedragsstijlen in de werkomgeving.

Je krijgt met jouw persoonlijke DISC profiel zicht op waar je goed in bent, wat je valkuilen zijn en wat je ontwikkelmogelijkheden zijn.

Kenmerken van de vier stijlen zijn:
• Dominantie extravert, daadkrachtig, competitief, besluitvaardig, nadrukkelijk aanwezig
• Invloed extravert, enthousiast, hartelijk, impulsief, optimistisch
• Stabiliteit introvert, harmonieus, zorgzaam, vriendelijk, geduldig
• Conformisme introvert, nauwkeurig, kritisch, geordend, controlerend

Belangrijk is om je te realiseren dat je een kleur niet ‘bent’ maar ‘doet’. Je bent dus niet rood maar je gedraagt je rood (of geel, groen of blauw). Gedrag gaat namelijk over hoe je doet en zegt maar een klein beetje over wie je bent.

Bovendien heb je een eigen unieke stijl. Dat is jouw combinatie van de vier gedragsstijlen. Alle vier de kleuren komen voor in jouw profiel. De voorkeurskleuren (stijlen) zet je het meest in. De laagste kleur zet je het minst in en is het minst zichtbaar in jouw stijl.

Jouw bewuste en onbewuste stijl worden apart weergegeven in het profiel. Met dit verschil krijg je inzicht in jouw potentieel, waar je energie van krijgt en waar je op leeg loopt.

Meer over DISC gedragsanalyse

Krijg inzicht in jouw DISC gedragsstijl

DISC training

Voor wie is onze DISC training bestemd?

 

Onze DISC trainingen zijn voor degene die bereid zijn tijd en energie in hun eigen ontwikkeling te steken. Al onze trainingen zijn intensief, soms confronterend maar altijd gericht op het beantwoorden van jouw ontwikkelingsvraag.

Ik wil een DISC training

Interesse gewekt?

Vul onderstaand formulier in. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Kerngroep

0481 – 45 01 60
info@kerngroep.com

Ons adres
Arnhemsestraatweg 19
6881 NB Velp
Routebeschrijving

Openingstijden

* Telefonisch bereikbaar tot 17:00

Maandag 8.30-17.00
Dinsdag 8.30-17.00
Woensdag 8.30-17.00
Donderdag 8.30-17.00
Vrijdag 8.30-17.00
Zaterdag 8.30-17.00
Zondag Gesloten