DISC test

Inzicht in menselijk gedrag met een DISC test

Onderzoek naar menselijk gedrag lijkt uit te wijzen dat mensen effectiever worden naarmate zij zichzelf beter kennen. Wie zijn of haar eigen kwaliteiten kent en zich tegelijkertijd bewust is van zijn of haar tekortkomingen, kan een strategie ontwikkelen om op een goede manier te reageren op de eisen die de omgeving stelt. Met een DISC test van Kerngroep Training & Consulting wordt menselijk gedrag in kaart gebracht. Het geeft inzicht hoe u of uw werknemers overkomen op anderen.

 

Waarom een DISC test?

Kerngroep Training & Consulting verzorgt assessments en e-assessments voor de selectie en ontwikkeling van (kandidaat)medewerkers. Een voorbeeld van een assessment instrument is de DISC test. Een DISC test geeft inzicht in de verschillende typen gedragsstijlen: Dominantie, Inzicht, Stabiliteit en Conformiteit. Bent u benieuwd waarom een werknemer bepaald gedrag (niet) laat zien? De DISC test maakt het volgende inzichtelijk:

  • hoe iemand reageert op problemen en uitdagingen.
  • hoe iemand anderen overtuigt van zijn of haar mening of zienswijze.
  • hoe iemand reageert op het tempo van de omgeving en op veranderingen in die omgeving.
  • hoe iemand reageert op regels en procedures die opgesteld zijn door anderen.

Met de DISC test wordt inzicht verkregen in iemands persoonlijke basis- en response gedragsstijl. De basisgedragsstijl geeft weer welk gedrag onder normale omstandigheden en onder druk vertoond worden. Het responsegedrag geeft weer welk gedrag iemand laat zien in zijn of haar werkomgeving. Door het inzicht wat hiermee verkregen wordt kunt u uw eigen effectiviteit, en dat van uw team,  vergroten.

DISC test bij Kerngroep Training & Consulting

Wij verzorgen assessments en e-assessments voor de selectie en ontwikkeling van uw (kandidaat)medewerkers. Samen met u kijken wij waar uw organisatie behoefte aan heeft. Kerngroep heeft jarenlange trainings– en coachingservaring in verschillende branches zoals:

  • Technische sector (projectleiders, inspecteurs, engineers, accountmanagers, adviseurs);
  • Industrie;
  • Financiële dienstverlening (banken, verzekeraars, incassobureaus, accountants, financiële instellingen;
  • Woningcorporaties en makelaardij;
  • Zorgsector / zorg gerelateerde organisaties (consulenten, adviseurs, projectleiders, teamleiders, management);
  • Groothandelsbedrijven / technische groothandel;

Bedrijven en organisaties uit andere branches zijn natuurlijk ook van harte welkom. Wilt u meer weten over de DISC test van Kerngroep Training & Consulting of over onze andere assessment instrumenten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.

Waarom kiezen voor Kerngroep?
Focus op resultaat

Uw visie en ambities zijn voor ons de stip op de horizon. Onze interventies leveren zichtbaar resultaat in de gewenste richting.

Verrassend betrokken

Betrokken vanaf intake tot na de borging. U kunt altijd terecht voor advies of een gesprek.

Professioneel ontwikkelen

Ontwikkeling volgens bewezen methodieken en interventies door gecertificeerde professionals.

Wilt u meer weten? Bel (0481) 45 01 60
Maandag - Vrijdag 08.30 - 17.30 uur
Wie zijn u zoal voorgegaan?