DISC persoonlijkheidstest

Inzicht in jouw persoonlijke gedragsstijlen met een DISC test

 

Hoe meer zelfkennis je hebt, hoe bewuster je bent van het effect van jouw gedrag in contact met anderen. Zowel je kwaliteiten als je ontwikkelpunten zitten verstopt in jouw stijl. Veel mensen weten in grote lijnen de eigen kwaliteiten en valkuilen wel te benoemen, maar het is een uitdaging om daadwerkelijk nieuw, effectief gedrag te ontwikkelen dat blijvend is.

Zo ben ik nu eenmaal?

Meer dan eens horen we mensen zeggen: “Zo ben ik nu eenmaal.” Je hoeft ook geen andere persoonlijkheid aan te nemen om je professioneel en communicatief te ontwikkelen. Wanneer je bijvoorbeeld de samenwerking met anderen wilt verbeteren, betere klantgesprekken wilt voeren, je presentatieskills wilt upgraden, met meer effect een boodschap aan je team wilt overbrengen, etc. dan biedt een DISC test uitkomst.

Wat vertelt een DISC-test over jou?

De DISC test brengt in kaart hoe de vier gedragsstijlen dominantie, invloed, stabiliteit en conformiteit zich tot elkaar verhouden in jouw persoonlijkheid. Ook wordt zichtbaar welk effect dit heeft in contact met anderen. Een DISC test maakt inzichtelijk hoe je:

Vanuit de inzichten die deze analyse biedt kun je vervolgens zelf, of samen onze coaches, een praktische strategie ontwikkelen om je gedrag aan te passen. Ja, je kunt nieuw gedrag aanleren, tegelijkertijd vraagt het wel tijd, discipline en lef om succesvol nieuw gedrag toe te passen.

Een DISC test voor teamontwikkeling

Naast persoonlijke groei is een DISC test een geschikt instrument voor teamontwikkeling. Door de gedragsstijlen van elk teamlid in een teamprofiel te plaatsen, komen de teamkwaliteiten en uitdagingen naar boven. Vanuit deze analyse kan een team samenwerken aan het vergroten van de teameffectiviteit en het realiseren van teamdoelen. Ook kan bij het aannemen van een nieuw teamlid in de selectiecriteria rekening worden gehouden met benodigde gedragskwaliteiten voor het team.

7 redenen waarom een DISC test waardevol is

Een DISC test is juist door zijn eenvoud multi-inzetbaar:

1. je krijgt inzicht in het gedrag van medewerkers en teams,
2. het helpt medewerkers bij het doorvoeren van gedragsverandering,
3. het helpt teams effectiever samen te werken,
4. je medewerkers leren gedragsstijlen bij klanten herkennen,
5. je medewerkers krijgen handvatten om effectief in te spelen op het gedrag van klanten,
6. door organisatiebreed te werken met DISC, spreken medewerkers in één taal over communicatiegedrag,
7. en kun je gesprekken makkelijker en effectiever voeren zonder anderen in een hokje te plaatsen.

Meer weten over de DISC persoonlijkheidstest?

We helpen ook jouw organisatie graag met het realiseren van persoonlijke groei bij medewerkers en teams. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de DISC persoonlijkheidstest voor jouw organisatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Kerngroep Training & Consulting.

Interesse? Neem contact op

Waarom kiezen voor Kerngroep?
Focus op resultaat

Uw visie en ambities zijn voor ons de stip op de horizon. Onze interventies leveren zichtbaar resultaat in de gewenste richting.

Verrassend betrokken

Betrokken vanaf intake tot na de borging. U kunt altijd terecht voor advies of een gesprek.

Professioneel ontwikkelen

Ontwikkeling volgens bewezen methodieken en interventies door gecertificeerde professionals.

Wilt u meer weten? Bel (0481) 45 01 60
Maandag - Vrijdag 08.30 - 17.30 uur
Wie zijn u zoal voorgegaan?