DISC-gedragsanalyse – Disc test

DISC- gedragsanalyse voor persoonlijke ontwikkeling of teamontwikkeling

Gedrag is de waarneembare interactie van een persoon met zijn of haar omgeving. Dat is precies wat een persoonlijke gedragsanalyse meet en waarin een DISC-gedragsrapport je inzicht geeft. Een DISC- gedragsanalyse wordt vaak ingezet in een trainingsprogramma voor persoonlijke ontwikkeling of een persoonlijk ontwikkeltraject. Ook kan er gekozen worden voor een team DISC tijdens een teamontwikkeltraject.

 

Het begin van zelfinzicht

Een DISC persoonlijkheidstest, zoals de DISC- gedragsanalyse ook wel wordt genoemd, is vaak slechts het begin. Persoonlijke ontwikkeling begint in onze visie altijd met bewustwording en zelfinzicht. Met het rapport brengen we jouw unieke gedragsstijl in kaart.

Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Hoe doe je de dingen die je doet?
  • Wat zijn specifieke kwaliteiten?
  • Wat zijn je mogelijke valkuilen?

En al zal niet alles dat in het rapport staat nieuw voor je zijn, het geeft jou, je collega’s of jouw team en leidinggevende wel een totaalbeeld. Een persoonlijke gebruiksaanwijzing zou je het ook kunnen noemen. De DISC- gedragsanalyse helpt je om je sterke kanten uit te bouwen en om je aandachtspunten te verbeteren. Vooral in interactie met anderen ga je jouw gesprekspartners beter begrijpen en zul je effectiever met ze leren communiceren. Hierdoor bereik je sneller en/of makkelijker je doel.

Wil je overleven of slagen?

Wat kunnen we soms jaloers zijn op mensen die elke dag fluitend naar hun werk gaan. Die energiek en voldaan thuiskomen. Hoe komt het dat dit niet voor iedereen geldt? Dat sommige mensen het gevoel hebben op hun tenen te lopen? De oorzaak is vaak dat er ander gedrag van ze gevraagd wordt dan hun natuurlijke gedragsstijl. Dit inzicht kan al genoeg zijn om in beweging te komen.

Teamanalyse met een team DISC

Je kunt de DISC-gedragsanalyse ook gebruiken om je team te ontwikkelen. De uitkomsten worden dan in een teamwiel gezet. Door het teamwiel samen te analyseren krijgt jouw team antwoord op vragen als:

  • Wat zijn sterke punten van dit team?
  • Wat zijn zwakke punten van dit team?
  • Hoe wordt er binnen het team gecommuniceerd?
  • Op welke manier wordt er samengewerkt?
  • Welke potentie heeft dit team?
  • Welke rollen vervullen de diverse teamleden?

Wat hebben we als team te leren en hoe kunnen we samen progressie boeken? Hoe komen we als team naar een volgende volwassenheidsfase?

Teamontwikkeling

Hoe beter teamleden elkaars gedragsstijlen kennen en begrijpen, hoe soepeler ze met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Bovendien kan het helpen om miscommunicatie te voorkomen en smeulende conflicten productief te maken. Daarnaast gaat het team mogelijkheden ontdekken om zaken anders aan te pakken door teamleden meer in hun kracht te zetten. Een DISC team analyse is een eerste stap in de bewustwording van een team en vormt een vertrekpunt voor teamontwikkeling.

Bekijk een DISC-voorbeeldrapport

Ben je benieuwd hoe een DISC-gedragsanalyse eruit ziet? Blader dan eens door dit voorbeeldrapport van een gedragsanalyse. Naast de DISC-gedragsanalyse maken we ook gebruik van andere analyses om iemands unieke persoonlijkheid in kaart te brengen. Een overzicht van deze instrumenten vind je bij Assessments.

Gedragsprofiel in beeld
Voorbeeld:

Gedragsprofiel

Basisstijl & Responsstijl
Voorbeeld:

Basisstijl en responsstijl

Meer weten?

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden van een DISC- gedragsanalyse, of de inzet van een teamanalyse voor teamontwikkeling.

Waarom kiezen voor Kerngroep?
Focus op resultaat

Uw visie en ambities zijn voor ons de stip op de horizon. Onze interventies leveren zichtbaar resultaat in de gewenste richting.

Verrassend betrokken

Betrokken vanaf intake tot na de borging. U kunt altijd terecht voor advies of een gesprek.

Professioneel ontwikkelen

Ontwikkeling volgens bewezen methodieken en interventies door gecertificeerde professionals.

Wilt u meer weten? Bel (0481) 45 01 60
Maandag - Vrijdag 08.30 - 17.30 uur
Wie zijn u zoal voorgegaan?