DISC en Drijfveren

DISC en Drijfverenanalyses

Persoonlijke analyses bij Kerngroep

De DISC analyse en de drijfverenanalyse zijn instrumenten die Kerngroep inzet voor zowel persoonlijke ontwikkeling als teamontwikkeling. De persoonlijke analyse geeft inzicht in je voorkeurs gedragsstijl en de voorkeursdrijfveren die bepalend zijn voor de keuzes die je maakt. Met een DISC en drijfveren teamprofiel, worden interactie patronen in een team zichtbaar gemaakt: hoe reageren teamleden op elkaar? Waar gaat dit makkelijk en waar liggen de uitdagingen? Ook laat het zien waar een team sterk in is (concentraties van stijlen en drijfveren) en waar het in een team aan ontbreekt (blanco’s in het teamprofiel).

DISC gedragsanalyse

De DISC gedragsanalyse geeft je inzicht in de verschillende typen gedragsstijlen (Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformisme). Daarnaast wordt jouw eigen gedragsstijl in kaart gebracht. De DISC gedragsanalyse maakt je bewust van je persoonlijke gedragsstijl en hoe je overkomt in de omgang met anderen (klanten, collega’s, etc). Met deze analyse krijg je goed inzicht in jouw persoonlijke basis- en responsgedragsstijl. De basisgedragsstijl geeft weer welk gedrag je onder normale omstandigheden en onder druk vertoont. Het responsgedrag geeft weer welk gedrag je laat zien in je werkomgeving. Het zal je helpen om het effect van gedrag te begrijpen. Op deze manier kunt je jouw eigen effectiviteit, dat van je team, of van de organisatie vergroten.

DISC test analyse

Drijfverenanalyse

Gedrag is een stijl die je hanteert om de dingen die je leuk en belangrijk vindt voor elkaar te krijgen. Kortom: het “wat”. Echter, waarom je doet wat je doet, en of je überhaupt in actie komt, heeft alles met jouw drijfveren te maken. Drijfveren bepalen in belangrijke mate door welke bril je naar de wereld kijkt. De drijfverenanalyse brengt de voor jou meest belangrijk innerlijke motivatoren in kaart. Dit wordt gedaan aan de hand van zes verschillende drijfveren. Het geeft inzicht in waarom je bepaalde dingen juist wel of juist niet doet en wat jou motiveert. Als jij je drijfveren kwijt kan in je werk, dan zet je makkelijker een stap extra voor jouw team of organisatie.

drijfveren test analyse

DISC en drijfveren voor persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke groei begint wat ons betreft bij bewustwording en zelfinzicht; wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Een coachingstraject bij Kerngroep start daarom altijd met een DISC gedrags- en drijfverenanalyse.

Kerngroep biedt onderstaande mogelijkheden voor jouw persoonlijke ontwikkeling:

 • Online coachsessie DISC gedrags- en drijfverenprofiel
 • Een persoonlijk coachtraject

DISC en drijfveren voor teamontwikkeling

Hebben jullie als team de behoefte om de samenwerking te verbeteren? Willen jullie elkaars kwaliteiten beter benutten? Laat een teamprofiel samenstellen op basis van DISC gedrag en drijfveren en krijg zo inzicht in jouw eigen stijl en in die van je collega’s.

Meer informatie? Neem contact op!

Neem contact met ons op voor meer informatie. We denken graag met je mee over een resultaatgericht programma dat direct toepasbaar is in de praktijk.

Interessante trainingen

 • Training Effectiever communiceren met DISC gedragsstijlen

  Hoe kun je verbinding maken en behouden met elke gedragsstijl?

  Lees meer
 • Maatwerk teamdagen

  Opzoek naar inspirerende maatwerk teamdagen voor jouw team?

  Lees meer
Contact