Coaching on the job

Ontwikkel jezelf of je teamleden op de werkplek door middel van Coaching on the job. Uit onderzoek blijkt dat 70% van hetgeen medewerkers leren in de praktijk plaatsvindt. Coaching on the job, ofwel op de werkplek is hiervoor een bewezen effectieve methodiek.

Wanneer je specifieke vaardigheden, gedrag en/of competenties wilt aanleren of verbeteren ben je bij Kerngroep aan het juiste adres. Alle Incompany trainingsprogramma’s die Kerngroep aanbiedt, kunnen in de vorm van coaching op de werkplek worden verzorgd. Coaching op de werkplek kan als losse interventie worden ingezet en ook worden aangevuld met specifieke training.

Wat zijn de mogelijkheden?

Coaching on the job kan door Kerngroep op verschillende manieren verzorgd worden. Je kunt hierbij denken aan:

 • coaching op live- of opgenomen telefoongesprekken;
 • coaching op fysieke, face to face gesprekken;
 • fieldcoaching op locatie bij de klant of prospect;
 • management coaching, waaronder op voortgangsgesprekken, bila’s en op effectiviteit van werkoverleggen en vergaderingen.

Coaching voorafgaand aan training

Coaching on the job kan ook voorafgaand of na een training ingezet worden. Door eerst te coachen on the spot, krijgen we goed inzicht in de kwaliteiten van de betreffende deelnemer. Wat beheerst hij al goed, waar zit ruimte voor verbetering en hoe ziet de ontwikkelvraag er precies uit? Dit vormt het startpunt voor een gerichte training. Hierdoor kan efficiënt en effectief getraind worden.

Coaching na een training

Een andere invalshoek die Kerngroep inzet is coaching na afloop van een training. Door eerst in een training nieuwe kennis en vaardigheden aan te reiken, leren we deelnemers versneld nieuwe ervaring aan. Door vervolgens te coachen op de werkplek zien we op welke onderdelen de vertaalslag naar de praktijk nog lastig blijkt en kunnen we hierop gericht coachen. Of we eerst coachen of juist eerst trainen is per situatie en per individu afhankelijk.

Meer informatie over coaching on the job?

Wil je meer weten over hoe coaching on the job versnelling kan aanbrengen in de ontwikkeling van jouw organisatie, team of medewerkers? Neem dan contact met ons op om eens vrijblijvend in gesprek te gaan.

Meer informatie? Neem contact op!

Neem contact met ons op voor meer informatie. We denken graag met je mee over een resultaatgericht programma dat direct toepasbaar is in de praktijk.

Interessante trainingen

 • Incompany trainingen

  Incompany trainingen

  Iedere organisatie is uniek en wil zich op een eigen manier ontwikkelen. Onze kracht is het leveren van maatwerk incompany trainingen.

  Lees meer
 • Training Klantgericht telefoneren

  Hoe kun je nog professioneler en klantgerichter telefoneren?

  Lees meer

Andere interessante blogs

Bekijk alle blogs
 • Hoe behaal je optimaal leereffect met coaching on the job?

  Zet jij de coachee écht aan het denken of geef je tips en adviezen?

  Lees meer
 • Waarom borging essentieel is voor ontwikkeltrajecten

  Hoe krijg je blijvend resultaat?

  Lees meer
Contact