Benut de mogelijkheden van je team met teamontwikkeling

In veel organisaties wordt gewerkt in teams. Toch blijven veel mogelijkheden van teams vaak onbenut, doordat er van samenwerking weinig sprake is. En juist samenwerking is het sleutelwoord voor een succesvol team. Denk je dat jouw team meer uit zichzelf kan halen dan het op dit moment doet? Wij van Kerngroep Training & Consulting gaan graag deze uitdaging met jouw team aan door middel van teamontwikkeling.

We ontwikkelen het team tot een zelfsturend team, bestaande uit bevlogen individuen die resultaatverantwoordelijk zijn en nog belangrijker: met plezier en passie werken aan het bepalen van topprestaties.

Wanneer een training op het gebied van teamontwikkeling?

Veel teams kunnen effectiever én met meer plezier werken wanneer een bepaald aspect in de samenwerking, interactie of communicatie wordt verbeterd. Teamontwikkeling kan een goede oplossing zijn wanneer je merkt dat je team:

 • als los zand aan elkaar hangt;
 • de aanwezige potentie onvoldoende benut of onder de maat presteert;
 • beheerst wordt door onderliggende fricties en conflicten;
 • binnen een korte tijd veranderingen binnen het bedrijf moet implementeren;
 • resultaatloos vergadert en ineffectief communiceert;
 • onvoldoende zelfsturend is.

Trainingen voor teamontwikkeling:

Kerngroep biedt de volgende trainingen aan op het gebied van teamontwikkeling:

 • Teamontwikkeling door teamcoaching: ontwikkel uw team met teamcoaching. Teamcoaching zorgt voor structurele teamontwikkeling en verbetering van teamprestaties. Samen met de onze teamcoaches laten we uw team groeien naar de gewenste doelstellingen.
 • Teamdagen / teamtraining: veel teams kunnen effectiever werken wanneer een bepaald aspect in de samenwerking, interactie of communicatie wordt verbeterd. U bepaalt zelf het doel en resultaat van een Teamdag of Teamtraining. Een training omvat vele factoren. We houden rekening met de fase waarin het team zich bevindt en met hun capaciteiten. Samen met de teamcoaches van Kerngroep laten we uw team groeien naar uw doelstellingen.

Teamontwikkeling op maat

Geen enkel team is hetzelfde, de ontwikkeling van een team is dus bij ons altijd maatwerk. Voor sommige teams is het bijvoorbeeld juiste moment om te starten met intervisie, voor andere teams is dat nog te vroeg. Om uw teamdoelen te bereiken nemen we de volgende stappen:

 • intake en analyse: teamcoachvraag;
 • opstellen van een teamcoachovereenkomst;
 • stappenplan;
 • teambijeenkomsten;
 • borging & evaluatie.

Meer informatie over teamontwikkeling

Komen de knelpunten op deze pagina jou bekend voor? Dan kan een training in teamontwikkeling een goede oplossing zijn voor jouw team. Wil je weten wat wij daarin voor je kunnen betekenen? Neem dan eens contact met ons op.

Waarom kiezen voor Kerngroep?
Focus op resultaat

Uw visie en ambities zijn voor ons de stip op de horizon. Onze interventies leveren zichtbaar resultaat in de gewenste richting.

Verrassend betrokken

Betrokken vanaf intake tot na de borging. U kunt altijd terecht voor advies of een gesprek.

Professioneel ontwikkelen

Ontwikkeling volgens bewezen methodieken en interventies door gecertificeerde professionals.

Wilt u meer weten? Bel (0481) 45 01 60
Maandag - Vrijdag 08.30 - 17.30 uur
Wie zijn u zoal voorgegaan?